Yaklaşık 30 farklı şehirde gerçekleştirilen eylemlerin Eskişehir’deki adresi Kanatlı İş Merkezi önüydü. Filistin bayrakları ve çeşitli pankartlarla bir araya gelen Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu aktivistleri Katil İsrail Filistin'den Defol, İsraille Ticaret Filistin'e İhanet!, NATO’dan Çıkılsın, Üsler Sökülsün! şeklinde sloganlar atarak basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu üyesi Kuban Kural tarafından okunan basın açıklamasında; “İsrail, şu anda eli kanlı seri katiller tarafından yönetiliyor. Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım dünya devletleri tarafından görmezden gelinse de, Fransa’dan İtalya’ya, Almanya’dan Amerika’ya hatta İsrail sokaklarına varıncaya kadar insanlıktan yana olan kitleler tarafından İsrail devleti artık sanık değil kamusal vicdanda mahkûmdur…”dendi…

Açıklamanın devamında Ak Parti Hükümeti’nin  İsrail ile ilişkileri de eleştirilirken özellikle ekonomik ilişkilerin devam etmesi, Limanların hala İsrail’e sevkiyat yapıyor olması sert bir şekilde eleştirildi.

“Türkiye’yi yöneten İktidara sesleniyoruz!!!” şeklinde devam eden açıklamada şu noktalara değinildi;

“Ak Parti hükümeti safını netleştirmeli, Soykırımcı Siyonist İsrail devletine karşı açık ve net tutum almalı, daha fazla gecikmeden, sözde ve göstermelik eylemlilikleri ve hamaset içeren söylemleri bir kenara bırakarak ekonomik siyasi ve diplomatik yaptırımları devreye sokmalıdır…”

Evet, bugün biz burada “İsrail’le ticaret, Filistin için ihanettir!” diyoruz ve biliyoruz ki beş aydır Türkiye’de düzenlenen büyük ve kitlesel eylemlerde bu ses, bu slogan kitleselleştirilmedi. Bu ihanet örtülmek istendi! 

İhanete varan ticareti, soykırımdan rant koparıp servet büyütenleri, bunlara göz yuman muktedirleri artık seyretmeyeceğiz! Çağrımız çok açık: Ya Gazze için slogan atmayı bırakıp bu utançla susun, ya da gerçek yaptırımları gündeminize alın…

Türkiye, acilen Filistinliler katledilirken, açlıktan ve tedavisizlikten öldürülürken, soykırıma uğrarken, İsrail’in  tedarikçiliğini yapma utancından kurtulmalıdır.

Türkiye'nin sınırları, limanları, hava sahası siyonizme, savaş suçlusu, işgalci ve soykırımcı terör devleti İsrail'e tümüyle kapatılmalıdır. 

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken en büyük sebze meyve tedariğini Türkiye’den sağlaması,

İsrail’in en büyük çelik tedarikçisinin Türkiye olması, ihraç edilen çeliğin İsrail’de silah yapımı dahil bir çok sektörde kullanılması,

Ortaklığın Giderilmesi ve İzale-i Şuyu Ortaklığın Giderilmesi ve İzale-i Şuyu

Yine İsrail’in  çimento tedariğinin yaşadığımız ülkeden gerçekleştirilmesi! 

Bu ülkede nefes alan her canlı için utanç vesilesidir…

Türkiye’den İsrail’e ticaret ve sevkiyatlar devam ederken Filistin’in yanında olduğunu söylemek, İsrail’i kınamak, Filistinlileri aşağılamaktan ve Türkiye halkını aptal yerine koymaktan başka bir anlam ifade etmiyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin yaptığı tam olarak budur…

Türkiye’nin soykırımcı İsrail’in yanına ismini yazdırmasını istemiyorsak, soykırıma destek verenler olarak anılmaktan utanıyorsak bu tarihi sorumluluğu hepimiz üstlenmeliyiz!

Herkes bilsin ki; bizim ve mazlum Gazze halkının bu talepleri bir an önce yerine getirilmediği takdirde eylemlerimiz tüm vicdanlı insanların katılımıyla dalga dalga büyüyerek devam edecektir! Bu yolda iktidar ve sermaye sahiplerinin keyfini kaçırmaktan, onlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz!

Savaş rantından beslenen kanlı sermayenin patronlarına sesleniyoruz: Artık rahat uyuyamayacaksınız. 

Gazze’de bebekler enerji yokluğundan hastanelerde ölürken İsrail’e elektrik satmaya devam eden Zorlu Holding!

Gazze her gün bombalanırken gemileriyle İsrail’in çeliğini gönderen, servetine servet katan İçdaş! 

Gazze’de on binlerce insan katledilirken Siyonistlerin uçağına, tankına yakıt taşıyan Socar!

Gazze’nin sokakları, mahalleleri ve şehirleri dümdüz edilirken limanlarından sevkiyata devam eden, İsrail’in çimentosunu sağlayan Limak ve Akçansa! 

Meydanlarda Filistin sloganları atarken arka kapıdan Siyonistlerin savaş pastasından rant kapanlar!

Ve bütün bunlara göz yuman Ak Parti Hükümeti…

Hepinizin rahatını bozacağız! 

Gemileri gönderen, limanları açık tutan, Siyonistleri besleyen damarları kollayanlar, artık saklanamayacaksınız!

Kuzuyu kurtla yiyip çobanla ağlayan; Filistin için slogan atıp İsrail ile iş tutanlar….

Gizlenemeyeceksiniz!”

Okunan basın açıklamasının ardından yıllardır Eskişehir’de yaşayan Dr. Emced Saidoğlu Filistin’de destek çağrısında bulunurken konuşmacılardan Nurettin Aldemir de hükümetin Filistin politikalarını eleştiren bir konuşma yaptı…

Eylemciler basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde dağıldı…

Editör: Mustafa YILDIRIM