Yırtılan afişlerle ilgili emniyet başvurduğunu ancak ciddiye alınmadığını anlatan Karakaş, “Dün sabaha kadar uyumadım, çok kafama taktım, şehrin göbeğindeki mobeselerin altında bu eylemi yapanlar kimlere güveniyor ben bunun bireysel bir şey olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu. Karakaş,  emniyet sorumluları bulana kadar her gün 21.21’de 21 dakikalık oturma eylemi yapacağını söyledi.

SEÇİM İKİ ADAY ARASINDA DEĞİL

Seçimin adaletsiz bir ortamda gerçekleştiğini dile getiren Kasım Karakaş, “Seçim anketlerinde sadece iki isim soruluyor, Eskişehir de şehir merkezinden ibaret değildir, anketlerde sadece merkezdeki insanlara soruluyor, seçimin sonunda benim gibi sıradan sırtını bir yere dayamadan kendi imkanları ile seçimi yürüten birinin başkan seçilmesi durumunda ne yapacaklarını da çok merak ediyorum.” ifadelerini kullandı. Belediyenin reklam giderlerini nereden karşıladığını açıklaması gerektiğini aktaran Karakaş, şunları söyledi: “Belediyenin görev alanları bellidir, maddi imkanları bellidir, bu kadar yüksek maliyetli organizasyonları nasıl gerçekleştirebiliyorlar? 5 kişi dışarda iftar yapamazken her akşam çok sayıda mahallede binlerce insana nasıl iftar verilebiliyor. Billboardları kapatmışlar, bu paralar nereden geliyor.” diye sordu.

Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı

ADAYLAR MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN

Belediye başkan adalarının mal varlıklarını açıklamalarını isteyen Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu reklamlar hangi bütçeden karşılanıyor, vatandaşın parası mı kullanılıyor? Adaylar zenginlerse mal varlıklarını açıklasınlar. Ben açıklıyorum: bir arabam, bir konutum ve 950 metrekare bahçem var. Diğer adaylar da mal varlığını açıklasın ve halka hesap versin. Partilere bakıyorsunuz sanki işadamları derneği gibi sadece varlıklı insanlar mı siyaset yapacak benim gibi sıradan, hizmet etmek isteyen insanların da siyasete girmesini istiyoruz.”

Editör: şenay Yıldırım