Millet İttifakına dönüşen 6’lı masa dün görkemli bir toplantıyla Ortak Politikalar Mutabakat Metnini kamuoyuyla paylaştı.

 Kadın sunucu ile başlayan sunum  anlamlıydı. Genel Başkan Yardımcılarının paylaştığı 9 ana başlığın genel hatlarıyla titiz bir çalışmanın ürünü olduğu görüldü.

244 sayfadan oluşan yaklaşık 2 bin 500 maddelik hükümet programı niteliğindeki program büyük ölçüde beklentileri karşılar durumda görünüyor.

Aylardır sürekli eleştirilere rağmen, altı farklı  partinin üzerinde anlaştığı konular bir yol haritası şeklinde seçilecek Cumhurbaşkanı adayına büyük kolaylık getirecek..

Laiklik vurgusu, tarikat ve cemaatlerle ilgili konular ve uluslararası sözleşmelere ilişkin bazı konularda henüz tam mutabakatın sağlanamadığı da anlaşılıyor.

 Kolay değildi farklılıkların bir araya gelmesi. Öncelik ülke olunca hepsi elini taşın altına koyup taviz vermek zorunda idiler.  Bunu da yaklaşık bir yıllık titiz ve özverili  büyük emeklerle çıkardılar.

 Ekonomiden sağlığa, eğitimden sosyal politikalara, bilim ve dijital dönüşümden dış politikaya kadar yaşamın her alanında ihtiyaç duyduğumuz konularda yapılacak kısa ve uzun vadeli uygulamalar belirtilmiş. Dikkatimizi çeken konular hukuk, adalet ve yargıda yapılacak değişikliklerle yolsuzlukla mücadele, idi..

Herşeye rağmen  CHP’nin fedakarlığıyla oluşan iyi parti içerisinde bir kesimin itirazı dışında ittifakın  bana göre  ortaklaştığı aday  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşılıyor.

Büyük emekle hazırladıkları bu çalışma hepsinin hatta işin başına gelecek bürokratların da işini kolaylaştıracak.

Toplumun büyük bir kesimi böyle istedi ve bu sonuca fazlasıyla memnuniyet gösterdi. Amaç belli.. herkes üzerine düşecek görevi yapmalıydı. Yaptılar da. Bundan sonra halkımız yapacak görevini..

Ama siyasetin doğasında var olan bu farklılıkları bir ayrışma değil bir zenginlik olarak görebilme olgunluğuna ulaşmış bir iktidar bekliyor artık halkımız.

Kamuoyu yoklamaları ve toplumun geniş kesimlerinden gelen tepkiler sonucu artık ülkeyi yönetemez duruma gelen Cumhur ittifakı bırakmak yerine çok ilginç 20 yıldır söz vermek şöyle dursun toplumun sesi soluğu kesildi.

Ne ise artık altılı masa ve  kamuoyu sonunda tek aday konusunda fikir birliğine vardı.

 Kılıçdaroğlu’nun etnik kimliği üzerinden yapılan eleştirileri kabul etmek hiç mümkün değildi..Kılıçtaroğlu bilindik bir siyasetçi değil. Uzlaşmacı naif, kibar, kavga ve hakaret bilmeyen değerli bir lider. Yıllardır bu toplum uğruna neler yaşadı. Ne hakaretlere uğradı.

Kılıçdaroğlu’nun derdi yer değil.  Gerektiğinde onlar adına adaylıktan çekilme fedakarlığını gösterecek bir siyaset adamı. Ancak ittifakın tam desteği olduğunda Kılıçdaroğlu niye kazanamaz?

CHP Genel Başkanı olarak Kemal Kılıçdaoğlu’nun geçmişte bir dolu hatalar yaptığını ve bunun sonucunda bedel ödediğini hepimiz biliyoruz.

CHP Bu iş birliğini ülkemiz için ve toplumda heyecanlandıran yaşamsal öneme sahip  ittifaka dönüştürmek için gösterdiği çabayı, harcadığı emeği, yaptığı fedakarlıkları görmezden gelip “kazanacak aday” eleştirisiyle konuşulması etik değildi..  Kılıçdaroğlu na ve CHP ye haksızlık yapılmamalıydı.

Cumhurbaşkanının nasıl biri olacağından çok tecrübesi ve kişiliğinin önemi ve toplum adına uzlaşır olması değerliydi.

Eğer dürüstlük, liyakat, devlet tecrübesi diyorsanız;

Ortak aklın değeri, kollektif çalışma anlayışını uygulayacak, bu adım, önemli.oldugu için elbette   Cumhurbaşkanı Adayı   kazanacak aday: Kemal Kılıçdaroğlu...