2013 Yılının, Uluslararası Kültür Etkinliği Ödülü Vali Güngör Azim Tuna’ya verildi.

Bu hak edilmiş bir ödüldü.

Çünkü Vali Tuna, Eskişehir Valisi olarak atandığında Kültür başkentliği yılının yarısına gelinmiş ve açılışın dışında da önemli bir etkinlik gerçekleşmemişti.

Birden kendini bu yoğun günden içinde bulan Vali Tuna, Kültür başkentliğine dört elle sarılarak, kısa sürede çok işler başardı.

Yapılan etkinlikler hem yurtiçinde, hem de yurtdışında ses getirdi.

İşte bütün bunları göz önüne alan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Geleneksel Yılın “En” leri Başarı Ödüllerinde Uluslararası Kültür Etkinliği Ödülü’nü Vali Güngör Azim Tuna’ya verdi.

Ödülün veriliş nedeni de şöyle açıklandı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı, 2013 Yılı Türk Kültürü, dili, sanatı, tarihi, gelenek ve görenekleriyle büyük sevinç ve buluşmalarına büyük katkı sağlaması nedeniyle, 2013 Yılının Uluslararası Kültür Etkinliği ödülü, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Güngör Azim Tuna’ya verildi.

Üzerinde kin-nefret tohumlarının asla yeşeremeyeceği topraklarda yaşadıklarını söyleyen Vali Tuna, “Giderdim gönlümden kini, kin tutanın yoktur dini” diyen huzur mimarlarının inşa ettiği bir değerler dünyasına sahibiz ve bu dünyaya açılan kapının bir tek anahtarı vardır. O da “gönül”dür. Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği de bu anahtar kelimeden yola çıkarak “Gönüllü” kavramını vurgulamış, daha işin en başında halisane niyetlerini ifade etmiştir.

Yunus’un memleketinde, Yunus’un dilinde ve Yunus’un üslubuyla devam ediyor gönül yolculuğumuz. Yunusca idi, gönül dilimiz de Yunusca idi. ‘Gönülden gönüle giden gizli bir yol vardır’ denir ya hani. İşte bu yolun sırrına mazhar olmak gayesi bizi motive etmiştir. Aramızda sıradağlar, sınırlar, kilometreler olan büyük bir dünya var: Türk Dünyası. Ancak “Mesafeler, gönüllere mesafe koyamaz” dedik ve gözden ırak olanları gönüllere yaklaştırmak istedik” diye anlamlı bir konuşma yaptı.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler dernek başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Derneğin çalışmalarında kısa bilgi verdikten sonra derneğin, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti projesi çerçevesinde, Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları düzenleyeceklerini ve bu kapsamda Türk dünyasından 16 ülkeden ilk ve ortaokulda öğrenim gören öğrenciler arasından “Tasarım ve Buluş” dallarında proje yarışması düzenleneceği müjdesini de verdi.

Yani ödülün yanı sıra bir de etkinlik geldi.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nın 20-23 Nisan’da Eskişehir‘de gerçekleştirilecek

Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye olmak için, ilim, bilim, fen ve gençliğe yatırım yapmak istediklerini, amaçlarının modern çağın gerektirdiği donanım yanında sevgiyle donanmış gençler yetiştirmek olduğunu da söyledi.