Mide balonu fiyatları zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Çağımızın en büyük problemi haline gelen şişmanlık ve obezite insanları farklı arayışlara itmektedir. Bu arayışlar arasında mide balonu tedavi yöntemi kendisini göstermektedir. Henüz ülkemizde birkaç yıldır adı duyulan yöntem her geçen gün ünlenmektedir. Çünkü tedavi sonrasında fazla kilolar verilerek ideal kiloya ulaşılmaktadır.

Mide balonu fiyatları tedaviyi olmak isteyen kişilerce sorulmaktadır. Ancak bu tedavinin farklı uygulanış çeşitleri ve yöntemleri vardır. Dolayısıyla tek bir yöntem olmadığından dolayı sabit bir fiyat vermek pek mümkün değildir. Gelin hep birlikte bu yöntemleri, avantajlarını, dezavantajlarını ve fiyatlarını inceleyelim. Böylece mide balonu fiyatları konusunda aklınızda bir çerçeve belirebilir.

Mide Balonu Taktırmanın Avantajları Nelerdir?

Mide balonu taktıranlar genellikle memnun kalmaktadırlar. Bu memnuniyetin en büyük sebebi tedavi yönteminin sunduğu avantajlardır. Peki ne gibi avantajları vardır?

·        İster endoskopiyle, ister narkoz almadan balon taktırılabilmektedir. Dolayısıyla ameliyattan korkanlar için muhteşem bir tedavi yöntemidir.

·        Ortalama 1 sene gibi kısa sürede 25 kiloya kadar fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkündür.

·        İşlem basit olduğu kadar kısa sürmektedir. Dolayısıyla sandığınız gibi uzun bir süreç gerekmemektedir.

·        Hasta istemediğinde ya da vücudu tepki gösterdiğinde mideye yerleştirilen balon çıkarılarak tedaviye son verilebilmektedir.

·        Düzenli bir beslenme alışkanlığı kazandırdığı hasta sayısı küçümsenmeyecek orandadır.

Mide Balonu Taktırmanın Dezavantajları Nelerdir?

Mide balonu taktıranların yorumları olumlu olduğu kadar olumsuzluk da gösterebilmektedir. Bu durumun en temel sebebi ise; bazı dezavantajların yer aldığıdır. Her tedavide olduğu gibi mide balonu tedavisinde de küçük dezavantajlar karşınıza çıkabilmektedir.

·        Mide balonunun delinmesi ihtimali vardır. Halk arasında bu duruma mide balonunun patlaması denilmektedir. Birçok hasta mide balonu patlarsa ne olur şeklinde soru yöneltmektedir. Balonu taktırdıktan belli bir süre sonra eğer idrarınızda mavi renk görürseniz balonun delindiğini anlayabilirsiniz. Bu durumda uzmanınızdan destek almalısınız.

·        Balonun çıkarılmasından sonra az yemeyi alışkanlık halinde devam ettirmelisiniz. Aksi halde yeniden kilo almanız mümkündür.

·        Balon takılıyken spor egzersizlerini de diyetinize eklemezseniz kalıcı bir kilo verememe ihtimaliniz yükselir.

Mide Balonu Çıktıktan Sonra Ne Olur?

Mide balonu çıkarıldıktan ya da kendiliğinden çıktıktan sonra vücutta aşağıdaki değişimler gözlenir:

·        Hasta midenin büyüdüğünü hisseder ve acıkma hissiyatı gelir.

·        Acıkan hasta hemen yemek yeme dürtüsüyle rahatsız edilir.

·        Bazı hastalar kendisini balonsuz bir şekilde de engelleyebilmektedir. Bazıları ise fazla yemek yemeye başlayabilir.

·        Mide balonu çıktıktan sonra bir sorun yaşamak istemiyorsanız balon takılıyken spor yapmaya, kendinizi yemekler karşısında durdurmaya alıştırmanız size avantaj sağlayacaktır.

Mide Balonu Fiyatları Pahalı Mı?

Yutulan mide balonu fiyatı ile endoskopik yöntem arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Tabi fiyatlar cerraha, başvurduğunuz sağlık kuruluşuna göre de değişmektedir. Yutulabilir mide balonu fiyatı 2022 yılı için yeni yıla girmeden sorulursa büyük avantajlar sağlayacaktır.

Editör: Mustafa YILDIRIM