Söyleşi:Büşra Mısırlıoğlu

 

Merhaba, öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

-Merhaba, aslen Muş Varto doğumluyum, 28 yıldır Eskişehir’de yaşıyorum. Asıl mesleğim emlak inşaat üzerine, şu anda aynı zamanda Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi İl Başkanlığı görevimi sürdürüyorum.

Ne zamandan beri il başkanlığı yapıyorsunuz?

-Biz şu an çok yeni bir partiyiz. MKYK’da da vardık. Parti kuruldu hemen atandık, yaklaşık 3 aydır partimizin Eskişehir il başkanıyım.

Neden Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi?

- Türkiye’nin Sesi  Altınçağ Partisi sessizlerin sesi olarak kendini adlandırdı. Ülkemizde yüzde 30-35 civarında kararsız seçmen var. Ben de Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi ile onların sesi olmaya çalışıyorum. Çarşıda, pazarda insanların taleplerini dinliyorum ve çoğunlukla ciddi bir tepkiyle karşılaşıyorum. Özellikle zamlar konusunda insanlar hükümete tepkili. Son bir iki ayda çoğu şeyde büyük fiyat artışı yaşandı.

Eskişehir teşkilatlanması ne durumda, kaç ilçede teşkilatlandınız?

Türkiye genelinde 30’un üzerinde teşkilatlanmamız var, hızlı bir şekilde ilerliyor. Eskişehir’de şu an Tepebaşı, Odunpazarı, Sivrihisar, Alpu, İnönü ilçelerinde teşkilatlanmamız bulunuyor. Halen görüştüğümüz arkadaşlarımız var, 14 ilçeyi de tamamlayacağız.

Parti olarak Eskişehir için ve genel olarak hedefleriniz neler?

-Eskişehir’de hedefimiz yerelde de güçlü olmak. Belediyelerde hedeflerimiz var, doğru adaylarla mutlaka bir iki belediye kazanmak istiyoruz. İl genel meclisi olsun, Tepebaşı, Odunpazarı olsun başkanlık olmasa da mutlaka meclis üyelerimiz olacaktır.

WhatsApp-Image-2022-06-01-at-14.22

Seçimde  bir koalisyon durumu olacak mı?

-Tek mümkün değildir. İllaki şu ittifakta olacağız diye bir şey yok. Seçim takvimi belli olduktan sonra mutlaka milletimize faydalı olacak, doğru olan bir ittifakta yer alacağız.

Partinizi ideolojik olarak nerede konumlandırıyorsunuz?

-Biz şu an insan merkezli olarak kendimizi konumlandırıyoruz. Yani ne sağ ne sol diyebiliriz biz öyle isimlendirmiyoruz. Biz ortadayız.

Sizce şu an Eskişehir’in ne gibi sıkıntıları var?

-Eskişehir’in ciddi bir trafik ve park sorunu var. Özellikle sabahları işe giden herkesin ortak derdi bu. Yağmur yağdığı zaman çevre yolu ve iç hatlarda trafik kilitleniyor. İmar sıkıntısı çok fazla var. Kentsel dönüşüme acilen geçilmesi gerekiyor. Hem Odunpazarı hem Tepebaşı’nda yeni yerlerin imara açılması gerekiyor. Diğer bir konu da sanayi. Yeni sanayi bölgeleri gösterilmesi gerekiyor.

Parti olarak gençlere yönelik politikalarınız var mı?

-Bizde öncelik kadınlar, ama gençler de tabi önemli, bu seçimin kaderini gençler belirleyecek. Biz en uzak noktadaki köye dahi gidip oradaki insanları dinliyoruz. Onları ikna etmeye çalışıyoruz.

Partinin Eskişehir’deki durumu nedir, vatandaşların partiye bakışı nasıl?

-Yeni bir parti olduğu için biz de tanıtmaya çalışıyoruz, henüz tam ön plana çıkartamadık. Kongreleri yaptıktan sonra durum daha güzel ilerleyecektir. Şu an esnaf ziyaretleri, kahvehane ziyaretleri yapıyoruz, hemşeri dernekleri geziyoruz. 2,3 ay içerisinde eminim ki Türkiye genelinde sesimizi daha iyi bir şekilde duyuracağız.

Parti olarak ülkenin şu anki durumunda en büyük sorun sizce nedir?

-En büyük sorun adalet. Adaletin değişmesi lazım. Tarım sanayi gibi alanlarda çok boşluk var ama önce adaletin doğru işlemesi gerekiyor, zaten sonra sırayla hepsi düzelecektir. Şu an anket yapılsa ülkenin yüzde 85’i ülkedeki adalet sistemine güvenmiyor gibi bir sonuç çıkar. Bence ilk olarak oradan başlamak lazım.

Kısa bir süre önce Gelecek Partisi teşkilatının tamamı istifa etmiş, bu kişiler şu an Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’nde mi yer alıyor?

-Evet, biz ekip olarak istifa ettik. Ekibin büyük çoğunluğu şu an Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’nde yer alıyor. Tabi yeni katılımlar da oldu.

Editör: Mustafa YILDIRIM