Genç girişimci Güzellik Uzmanı Handan Özdemir, Büyükdere Mahallesi’nde hayata geçirdiği Handy Hand Güzellik Merkezi’nin nasıl ortaya çıktığını, merkezde hangi hizmetlerin verildiğini ve hep merak edilen güzellik sırlarını anlattı.

Güzellik merkezi açma fikri nasıl doğdu?

Güzellik konusunda her zaman ilgili ve meraklıydım. Yıllarca amatör olarak çalışmalar yaptığım bu konuları profesyonel bir hale getirmek için gerekli eğitimleri alıp, bilgilerimi belgelendirildikten sonra sektöre giriş yaptım.

Merkeziniz ne zaman kuruldu?

Bu merkez aslında çok önceleri hayata geçirilmiş bir projeydi ancak pandemi etkisiyle kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle biraz bekleme yoluna gittik, yine de bitmeyen pandemi sürecine rağmen her şeyi göze alarak bebeğimizi dünyaya getirdik. Bir yılı aşkın süredir merkezimizde hizmet veriyoruz.

Merkezinizde hangi uygulamalar var, bu uygulamalar hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Merkezimizde epilasyon depilasyon iğneli epilasyon çeşitli cilt bakım yöntemleri ve henüz hazırlık aşamasında olan birkaç hizmetimizle danışanlarımıza yardımcı oluyoruz. Sadece kadınlara özel olmak üzere selülit masajı, İsveç masajı, sporcu masajı, medikal mesaj, bölgesel masaj, aroma terapi, sıcak taş masajı da salonumuz hizmetlerinden…

Pandemi dönemine uyum sağlamak için merkezinizde neler yapıldı?

Sağlık sektörünün yan dalı olarak düşünülen sektörümüzde zaten normal zamanda da en dikkat edilen unsurun temizlik ve hijyen olduğu bilinen bir gerçektir. Randevulu sistemle, bire bir işlem odalarında, tek kullanımlık malzemelerle yapılan uygulamalarda, bizim için tek fark HES kodu sorgulaması oldu.

“Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır” diye bir laf vardır, sizce de öyle mi?

Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın da yoktur. Herkes mutlaka kendine göre ufak da olsa bakımlar yapar, günümüz kadınının bu işler için tek engeli; zamansızlık. Bence günlük hayat koşuşturmacasında kendine zaman ayırmayı unutan kadınlarımıza bunu hatırlatmamız gerekiyor. Kendini iyi hisseden kadının önünde hiçbir zorluk duramaz. Biz iyi olursak herkese iyilik saçarız.

Sizce güzelliğin bir sırrı var mı?

Güzelliğin tek sırrı kendini sevmek bence, çünkü; kendini sevenin önce içi, ruhu güzelleşiyor. bunun ışığı da dış görüntüsüne yansıyor…

Kadınlar güzellik merkezi tercihlerinde nelere dikkat etmeli?

Öncelikle gerçek bir uzmanla muhattap olup olmadığına bakılmalı bence, belge kiralayıp mesleğimizi kötüye kullananlar çok. Tabii ki merkezin temizliği ve cihazların özellikleri de çok önemli. Bir güzellik merkezine gitmeden ön görüşmeler yapmaktan çekinmemeli. Akla gelen tüm soruların cevaplanması önem taşıyor.

EPİLASYON YAPTIRANLARA CİLT BAKIMI HEDİYE

Bu dönemde kampanyalı uygulamalarınız var mı?

Sonbahara girdiğimiz şu günlerde epilasyona olan talep artmış bulunmakta olup biz de danışanlarımıza almış oldukları paket epilasyon ürünlerinde ücretsiz cilt analizi ve cilt bakımı seansları hediye veriyoruz. Yazın yorgunluğundan kurtulup taptaze Sonbahar günleri için cildimize yapacağımız en güzel iyilik bu olur düşüncesindeyim.

Peki merkezinizde sadece kadınlara mı hizmet veriyorsunuz?

Artık kadınlarımız kadar erkeklerimiz de görüntüsüne önem veriyor. Kadın danışanlarımız kadar kadar erkek danışanlarımız da mevcut. Sakal üstü, kulak, kaş arası, boyun, ense, göğüs, sırt, kol altı, kol, bacak bölgelerinde yapılan epilasyon işlemlerinin özellikle acısız olması tercih edilme sebebimiz oluyor.

Handy Hand Güzellik Merkezi; Büyükdere Mahallesi Mehmet Osman Sokak No 87 A, Odunpazarı/Eskişehir adresinde hizmet veriyor…

Editör: TE Bilişim