Kültür ve Turizm Bakanlığı saz ve söz mahalli sanatçısı Ömer Ulutaş 2014 yılından bu yana Ömer Ulutaş Müzik Evi mağazası ile hizmet veriyor. Ulutaş, müzik enstrümanı alırken, kurs eğitimi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Sosyal medya videolarından enstrüman öğrenmenin olanaklı olmadığını belirten Ömer Ulutaş, enstrüman eğitiminin yüz yüze ve tek kişilik sınıflarda verilmesi gerektiğini söyledi. Ulutaş, “Bir enstrümana başlayacaksanız, sosyal medyadaki eğitim videolarından öğrenilmesini önermiyoruz, burada yanlış oturan kullanımların düzeltilmesi daha çok zaman kaybına yol açıyor. Eğitim videosunu izlerken sizin yanlış tuttuğunuz ama farkına varmadığınız enstrümanınıza göre notaya basma ses çıkarma hareketinizi sizi düzelten biri olmadığı için ters bir hatalı bir hareketiniz alışkanlık haline gelerek farkına varmadan bir daha düzeltemeyeceğiniz bir hataya dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

MÜZİK MAĞAZALARINDAN ALIN

İnternetten alışveriş yaparken sorun yaşanabileceğini belirten Ulutaş, “Biz enstrüman alırken onu uzman bir gözle inceliyoruz, kendi alanımızda olmayan enstrümanları icra edenlere gösteriyoruz incelemeleri için,  ayarlarını yaptırıyoruz, bu nedenle internetten alınmasını çok önermiyorum. İkincisi enstrüman alırken hangisini seçeceğine karar veremeyen müşterilerimize hangisini seviyorsa onu tercih etmelerini söylüyoruz, kendi iç sesini dinlemelerini öneriyoruz. Müzik mağazalarından alışveriş yaparsanız size daha çok yardımcı olunacaktır, teli koptuğunda, ayarları bozulduğunda bir muhatabınız olması da bunun avantajlarından biri” şeklinde konuştu.

KALİTELİ ENSTRÜMAN ALMAK İÇİN…

Enstrümanın kalitelisini almak için öncelikle markasına bakılması gerektiğini ifade eden Ömer Ulutaş, şöyle konuştu: “Enstrümanların ilk-orta- ileri seviyeleri vardır, ilk seviye enstrümanlar kötüdür diye bir algı oluşmamalı, kurs görürken, bu işin eğitimini alırken kullanılabilir, ancak zaman geçtikçe bu yeterli gelmeyecektir ve daha iyi bir enstrüman almak isteyeceksinizdir.” Eğitim alacaklara tavsiyelerde bulunan Ulutaş, şunları söyledi: “Enstrüman satmaktan çok kursa giderek eğitim alınmasını öneriyorum,  aldığınız enstrümanları öğrenin, belediyelerin kaymakamlıkların kursları var burada eğitimler veriliyor, burada toplu verilen 15-20 kişilik kurslar halka hizmet anlamında iyi ancak, öğrenmek için çok yeterli olmuyor,  birebir eğitimi öneririm. Kurslarda da birebir eğitim alınmasını öneriyorum.”

EĞİTİMLER BİREBİR OLMALI

Pandemide yaşam değiştiğinden online eğitimler de verildiğini sözlerine ekleyen Ömer Ulutaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak sıfırdan başlayacaklar için bunun çok uygun olmadığını düşünüyorum bir altyapısı olanlar için online eğitimler kullanılabilir. Müziğe başlamak isteyenler mutlaka eğitim almalı, birebir olmalı bunlar, eğitmenler de iyi seçilmeli, bu işlerde müzikle hayatını idame ettiren eğitmenlerden kurs alınmasını öneriyorum. Kurs alacakları kişileri iyi araştırsınlar.”

İKİNCİ EL ALIRKEN

İkinci el enstrüman alımı hakkında da önerilerde bulunan Ulutaş, “İnsanlar bir enstrüman alıp sonra çeşitli nedenlerle satabiliyor, ben mağazamda ikinci el çok az bulunduruyorum, çünkü bu ürünler çalıntı mı değil mi, sahibinin haberi var mı satıldığından diye soru işaretleri olabiliyor, bu nedenle güvenilir bir yerden alınmalıdır. İnternet üzerinden de satışlarımız var, isteyenler www.eskisehirmuzik.com adresinden ve telefonla da arayıp bilgi alabilirler.

Ömer Ulutaş Müzik Evi; İstiklal Mahallesi, Dilekli Sokak, No: 11/A Odunpazarı Eskişehir adresinde.

Editör: TE Bilişim