Küçük bir halk anketi çalışmasından söz etmek istiyorum size. Sıradan ölümlü olarak hatırı sayılır çevremle yaptığım bu anketi sizlerin de etrafında uygulamasını şiddetle öneririm. Bunun için sadece iki koşul rica ediyorum: Birincisi soruyu en fazla 60 saniye içinde yanıtlayın, ikincisi ise söz konusu partilerle organik bağı olanlar 15 saniye içinde...

Gelelim sorulara ve aldığım yanıtlara:

 

  1. Bülent Ecevit’in eşinin ismini biliyor musunuz?

 

  1. Turgut Özal’ın eşinin ismini biliyor musunuz?

 

  1. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşinin ismini biliyor musunuz?

 

  1. Abdullah Gül’ün eşinin ismini biliyor musunuz?

 

  1. Pekiii Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşinin ismini?

 

  1. Ya Deniz Baykal’ın eşinin?

 

Bir istatistikçi olarak yaptığım anketin sonuçlarını aktarayım size:

 

  1. Elbette herkes Ecevit’ten başlayarak Gül’e kadar eşlerin isimlerini bildiler.

 

  1. Kılıçdaroğlu’nun eşini bilen çıkmadı.

 

  1. Bütün katılımcılar, Baykal’ın eşinin ismini değil ama ismin unisex  olduğunu, yüzünün gözlerinin önüne geldiğini ama adını anımsayamadıklarını belirttiler. Bu şekilde yanıt verenler o iğrenç video komplosunun sayesinde bildiklerini de eklemeyi unutmadılar.

 

Sözün özü şu ki: 19 ve 20. yüzyıl zihniyetini milenyuma da değişmeden, evrilmeden taşımakta ısrar etmenin sonuçlarını 2002 seçimlerinden bu yana görüyoruz. Halka tepeden bakan, çobanın oyuyla kendisinin oyunu bir tutmayan, halkları bidon kafalı, göbeğini kaşıyan gibi yaftalarla küçük ve hakir gören zihniyetlerin iktidar olma şansı nedir ki?

Ayrıca bu toprağın barındırdığı her bir halka, varlığa, yapıya vs sahip çıkılması gerekirken mozaik-mermer vandallığına sahip çıkılması, kendinden olmayana düşman bir yaklaşım sergilenirken siyasi iradenin değişmesini beklemek anlamlı olmayacaktır.

Sevin ya da sevmeyin mevcut hükümet işte bunlara sırtını dayayarak üçüncü dönem hükümetini elde etti. Yeni bir parti arayanlar için de küçük bir bilgi; halen ülkemizde 71 parti var. Yani sorun sadece yeni parti değil, yeni bir anlayışla 21. yüzyılın vizyonunu kucaklayacak yeni bir liderle, yeni bir partidir. Zira eskiye rağbet edersek ülkemize nur yağmayacak belli ki.

Peki yeni lider kim olacak ? Onun da yanıtını 21. yüzyılın gerçek sahipleri olan "Gezi Parkı" gençlerimiz versin : ÇARE DROGBA...