İkimizde çok takılmayız tanımlara bilirsin Dildar’ım, Okyanusum..

Sevgi nedir, aşk nedir, sevda nedir...Biri nerede başlar, öbürü nerede biter..Bilmeyiz. Birşeyi çok iyi biliriz, O da yüreğimizdeki gerçeğimiz. Derin, okyanuslar kadar derin duygularımız. Yaşadıklarımız, birbirimize yaşattıklarımız. Adının ne olduğunu hiç sormayız. Aşk deriz,sevda deriz..Gülerken severiz, ağlarken severiz. Hatta kızarken, kırılırken bile sevmekten vazgeçmeyiz. Eee birazda deliyiz..

 Aşk, kilometrelerce uzaktayken yanıbaşımda olman.. Oralardan uyurken nefesini yanağıma kondurman... Bir gülüşün ile silinen acılar...Tenime değen parmak ucunun ciğerime dokunması...Dizindeki uykunun tadı...Sana yemek pişirmenin anlamı...Yolların kısalması, kavganın tadı, direnmenin adıydı.

Aşk, içimizdeki güzelliklerin ortaya çıkması... Şimdiye kadar sıradan gelen şeylerin seninle birlikte muhteşem anlamlar kazanması...Özlem denen ağırlığın şükür duygusuyla azaltılmasıydı...

Aşk sadece kadın olmak,erkek değil,  insan olmaktı. Sana belki aşığım, belki sevdalıyım. Ama adını koymaya çalışmadığım duygularımın hayranıyım. Gömleğini yıkayıp ütülerken duyduğum mutluluğun şaşkınıyım. Dakikalara günler, saatlere yılları sığdırdığımızın farkındayım. Biz birlikte çok uzun yaşadık ve yaşayacağız gülümseyen hüznüm...

Ömrümmm...

Seninle birlikte korkularımı gömdüm.

Sevda..

Ruhta, tende, canda. Bazen içtiğimiz bir bardak çayda, kahve kokusunda, altına oturduğumuz ağacın yaprağında, iğde kokusunda.

Sevda yüreğinden söylediğin “okyanusum” da. Sevda dudağınla tenime yazdığın “kadınım” da. Bana bu duyguları yaşatan adama ve yaradana duyduğum minnette. Dualarıma girmende.

Sevda gözyaşının acıdan değil mutluluktan akması. Yanan yüreği diğer yüreğin çekinmeden avuçlaması.

Kısacası, dilerse sevda dilerse aşk olsun adı… Biliriz ki akan her damlanın okyanusu daha da çoğaltması.Yüreğimizdeki binlerce martının, çığlık çığlığa okyanusa dalıp dalıp çıkması. Mutluluğun ve huzurun her fırsatta öpülen masmavi iki taşta hayat bulması.

Seni çok seviyorum, okyanusum

Biliriz ki, Okyanus ve Dildar’ın yürek söyleşileri hiç bitmeyecek.

Sessizlikte bile yürek sözcükleri akıp gidecek..

ŞABAN BAĞCI