2024-YKS tercih süreci başladı! 2024-YKS tercih süreci başladı!


Sendika adına konuşan İsmail Sakarya, seçim öncesi YHS ile ilgili söz veren partilere seslendi. 

YHS’nin sorunları çığ gibi büyüdü

Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kadroda görev yapan kamu çalışanlarının eğitim durumlarına göre uygun kadrolara atanması için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten TEÇ-SEN adına konuşan İsmail Sakarya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakarya, “1965 yılında hastaneler, okullar, kamu kurum ve kuruluşları sobalı iken ihtiyaç duyulan yardımcı hizmetler sınıfının sorunları, 58 yıldır hiçbir sosyal, özlük ve mali iyileştirme yapılmadığı için dağ gibi büyümüştür, çözümsüz bırakılmıştır. Ayrıca kurumların yardımcı hizmetler sınıfı personel ihtiyaçları da gözardı edilerek yeterli istihdam sağlanamamıştır. Engelli bireylerin yardımcı hizmetler sınıfında çalıştırılması ile de işler iyice arap saçına dönmüş, çözüm için üretilen tüm talepler gözardı edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Verilen sözler tutulmazsa güven kaybı oluşacak

Devlet memurluğu kapsamına alınan yardımcı hizmetler sınıfının Türkiye’ ikinci yüzyılına ve ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyleyen İsmail Sakarya, “Kamuda görev yapan 111.000 yardımcı hizmetler sınıfının durumu ortadadır. Siyasi partilerin vaatleri ve sözleri de kamuoyunun bilgisindedir. Ancak hala YHS sorunu ötelenmekte, çözüm için umut bağlanan siyasi partiler sözlerini tutmakta gecikmektedir. Seçim öncesi verilen sözlerin tutulması, siyaset kurumuna olan güveni artıracağı gibi tersi bir durum ise güven kaybına neden olacağı açıktır.” dedi. 

İşte meclis, işte kürsü

 Seçimlerden önce yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması ile ilgili söz veren cumhuriyet halk partisi, milliyetçi hareket partisi, yeniden refah partisi, iyi parti, gelecek partisi, deva partisi, demokrat parti başta olmak üzere mecliste bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarına ve milletvekillerine seslenen İsmail Sakarya, “İşte meclis, işte kürsü, davul sizde tokmak sizde. TBMM’ye yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ile ilgili kanun teklifini getirin ve 111 bin yardımcı hizmetler sınıfına verdiğiniz sözünüzü tutun.” diyerek çağrıda bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM