Kaçak sorunu genelde birçok ev ve iş yerlerinde zaman zaman karşılaşılan bir problemdir. Genelde kalorifer kaçak tespiti için firmalarla iletişime geçmek gerekiyor. Hem merkezi hem de tesisat uzmanları için evlerin altında yer alan borularda kalorifer kaçak tespiti meydana geldiği zaman bu durum genelde termal kamera ile tespit edilir. Kalorifer borularında zamanla bu gibi kaçak sorunları bulunabilir. Bu nedenle tespit için uzmanlardan destek almak gerekiyor.

Kalorifer Kaçağı Nedir?

Kalorifer kaçağı genelde kış aylarında kombilerin çalıştırılmasıyla birlikte ortaya çıkar. Isı derecelerinin artması ile birlikte su takviyeleri ortaya çıkar ve kombi de yer alan kaçaklar da ortaya çıkmış olur. Bu nedenle kalorifer kaçak tespiti için mutlaka doğru bir şekilde analiz yapıp firmalardan destek almak gerekiyor. Genelde kalorifer su kaçağı genelde çok sık karşılaşılan bir problemdir. Özellikle kış aylarında petekleri açmak istediğiniz zaman kalorifer bakımı kaçağı da anlaşılmış olur. Kalorifer kaçağı en kolay termal kameralar ile yapılır. Eğer herhangi bir boru da kaçak tespit esilirse termal kameralar sayesinde

Kalorifer Su Kaçağı Tamiri Nasıl Yapılır?

Evinizde veya iş yerlerinde kalorifer su kaçağı meydana geldiyse eğer bu durumu firmalar tarafından incelenir ve gerekli tamir işlemlerine başlanır. Termal kamera ile su kaçak tespiti yapmak her zaman daha avantajlı olabilir. Bu gibi durumlar da herhangi bir kırma dökme işlemi yapılmaz. Kaçağın daha rahat bir şekilde bulunması için termal kamera yöntemi kullanılır. Tamir işlemlerine başlarken ilk olarak su vanaları mutlaka kapatılmakıdır. Termal kamera ile herhangi bir zarar vermeden tarama yapılır. Su boruları dinlenir ve kameralar ile nokta atış yapılır. Gerekli nokta atış işlemi yapıldıktan sonra tamir işlemine başlanır. Böylelikle daha hızlı bir şekilde kalorifer kaçak tespiti yapılmış olur.

Kalorifer Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Kalorifer su kaçağının meydana gelip gelmediğini anlamanın birkaç yöntemi bulunur. Eğer su faturanı çok yüksek ise, alt kata su damlıyor ve duvarlar da küf varsa bu durum su kaçağının meydana geldiğini gösterir. Genelde tesisat kaçak tespiti yapan çok fazla firma bulunuyor. Ancak bu firmalara başvurmadan önce kendinizde su kaçağını tespit edebilirsiniz. Özellikle su faturaları yüksek geliyorsa bu durum kalorifer su kaçağı olduğu anlamına gelir.

Kombi Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Kombiler de bir kaçak meydana geldiği zaman genelde bu durum kış aylarında fark edilir. Herhangi bir kaçak durumu varsa kombi verimli bir şekilde ısıtmaz ve su kaçağı meydana gelir. Kombi de su kaçağı meydana geldiği zaman direkt olarak su basıncı düşer. Aktif olarak çalışan kombi basıncı 1.5-2 bar arasında olmalıdır. Bu bar sürekli düşüyorsa su kaçağı var demektir. Parkeler de su toplama ve kabarcıklar da meydana gelir. Aynı zamanda kombi sürekli arıza verir. Bu gibi durumlar da genelde kalorifer su kaçak meydana gelmiş olur. Genelde kalorifer kaçak tespiti kolay bir şekilde anlaşılır. Bu gibi sorunlarla karşılaştığınız zaman mutlaka firmalarla iletişime geçmek gerekir. Firmalardan destek almak sizin açınızdan daha avantajlı olur.

Termal Kameranın Kaçak Tespitlerinde Önemi

Termal kamera yöntemi genelde kaçak bulma işleminde oldukça önemlidir. Termal kameraları nokta atışı yaparak direkt olarak kaçağı bulur. Aynı zamanda kullanılan termal kameralar fotoğraf çekme özelliğine sahiptir. Kamerayı borulardan geçirdiğiniz zaman ekran da izleyerek kaçağın nerede olduğu daha kolay bir şekilde tespit edilir. Bu nedenle birçok firma kalorifer kaçak tespiti işlemi için termal kamera kullanmayı tercih eder. Termal kamera genelde kullanılan diğer aletlere göre daha hızlı bir şekilde tespit yapar. Bu nedenle firmalar da kameralar sayesinde tespiti yapmış olur.

Kalorifer Su Kaçağı Tamiri Fiyatları

Kalorifer su kaçağı tespitinde fiyat bilgisi genelde müşteri açısından oldukça önemlidir. Ancak fiyat belirlemesi yaparken kaçağın nerede olduğu ve işlemin ne kadar süreği oldukça önemlidir. Firmalar fiyat belirlemesi yaparken müşterilerden mutlaka doğru bilgileri almalıdır. Kalorifer kaçağı tespiti kameralar sayesinde daha kolay bir şekilde tespit edilir. Fiyatlar da birçok firma tarafından belirlenir ve farklılık gösterir. Bu nedenle kalorifer kaçak tespiti ettiğiniz zaman her firmadan fiyat almak daha doğru olabilir.

Tesisat Kaçağı Nasıl Bulunur?

Tesisat kaçağını bulmanın en iyi yollarından bir tanesi su sayacına bakmaktır. Sayaca bakmak için mutlaka suyu tamamen kapatmak gerekiyor. Daha sonra su sayacını izleyerek sayacın dönüp dönmediğine bakmak gerekiyor. Su sayacı eğer dönmüyorsa tesisat kaçağı var demektir.

Evin Su Kaçak Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Ev de yaşayan kişiler gelen faturalara bakarak ev de su kaçağı olup olmadığını anlayabilir. Genelde su kaçağı olduğu zaman bu durum faturalara yansır. Eğer faturalar yüksek ise su kaçağı var demektir. Genelde kalorifer kaçak tespiti kolay bir şekilde yapılır. Evin su kaçağı olup olmadığını anlamak için termal kameralı su kaçağı tespiti yöntemi de tercih edilebilir. Genelde bu tip kameralı yöntemler sayesinde su kaçağı olup olmadığı kolay bir şekilde tespit edilir.

Sonuç

Ev ve iş yerlerinde su kaçağı tespiti için güvenilir firmaları tercih etmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda kalorifer kaçak tespiti de bu firmalar tarafından yapılır. Sayarlar tesisat firması uzman kadrosu ile müşterilerine hizmet verir.

Kaçak tespiti için bu gibi güvenilir firmalardan destek almak gerekiyor. Hem yapılan iş hem de uzman kadrosu ile müşterilerine bu anlamda hizmet verir. Bu gibi firmaları tercih ederken müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Firmaları tercih etmeden önce mutlaka yorumları da okumak gerekiyor. Bu nedenle sayarlar tesisat firması bu konuda çok fazla tercih edilen bir firmadır. Bu gibi uzun süredir hizmet veren firmalarla iletişime geçtiğiniz zaman daha hızlı bir şekilde tespit edilmiş olur.

Editör: Mustafa YILDIRIM