Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açılıyor Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açılıyor


TÜM BEL-SEN Eskişehir Şubesi 8. Olağan Kongresi bugün Taşbaşı Kırmızı Salon’da gerçekleşti. Şube başkanlığı için mevcut Başkan Hidayet Konya ve Gerçek Bilyaz İzgü aday oldu. Faaliyet raporunun okunması ve aday konuşmalarının ardından oy kullanımına başlandı. 
Kongre öncesi basın mensuplarına konuşan Gerçek Bilyaz İzgü, “Delege seçimlerimizi yaptık. Bugün yönetim kurulu seçilecek seçim sonrasında, başkanımız belli olacak. Sendikamızı daha güçlü daha demokratik, haklarımızı elimize alacağımız daha fazla güçleneceğimiz bir şekilde ilerleyeceğimiz bir sendika kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 
Kongre ile ilgili görüşlerini paylaşan mevcut Başkan Hidayet Konya ise şu şekilde konuştu; “Sendikamızda kongreler tek liste halinde gerçekleşirdi. Bu kez iki liste halinde gerçekleşecek. Bizim sendikamızın bir özelliği var ki nispi temsildir. Aldığımız oy oranları ölçüsünde karşı gruptan bizden yönetimde arkadaşlarımız yer alabilecek. Kamu çalışanlarının arkasında olmaya devam edeceğiz. Emekçi arkadaşlarımız için rahat çalışabileceği iş koşulları sağlayacağız. Demokrasinin en güzel işleyişine şahit olacağız” dedi. 
Gerçek Bilyaz İzgü 72 oy ile delegelerin oy çoğunluğunu alarak yeni şube başkanı seçildi. Hidayet Konya ise 44 oyda kaldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM