Eskişehir dövme denilince akıllara ilk gelen stüdyolardan olan Prisma Tattoo dövme hakkındaki akıllara takılanları cevapladı. 2015 yılından beri Eskişehir ilinde faaliyet gösteren stüdyo Furkan İspirli tarafından kuruldu. Son zamanlarda ciddi ün kazanan stüdyo dövme tutkunlarının sorularını cevapladı.

İnsanlar Neden Dövme Yaptırmak İstiyor?

Her insan farklı sebeplerden dolayı vücuduna dövme yaptırmak istiyor. Bazıları çok beğendiği bir söz, figür, karakterler veya semboller istiyor. Bazıları ise bir kusurunu kapatmak için dövme yaptırmak istiyor. Bu nedenle dövme işlemine bir nevi psikolojik terapi denilebilir.

Görsel-1

Dövme yaptırmak istiyorum ancak model seçerken kararsız kalıyorum?

Genellikle dövme yaptırmak isteyen müşterilerimiz bize gelmeden önce belirli bir temada karar kılıyorlar. Ancak model seçerken kararsız kaldıklarını çok görüyoruz. Bu tarz durumlarda kişinin en çok hangi tarza yatkın olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Yani bir figür mü, realistik mi veya tribal şekillere yönelimini tespit ediyoruz. Bir model üzerinde anlaşma sağlandığında ise hangi bölgeye uygulanacağına göre özel tasarım şeması çıkarılarak dövme işlemine başlıyoruz.

Dövme Can Acıtır Mı?

Bu soruyu hemen her gün en az bir kişiden duyuyoruz. Dövmenin can acıtması kişinin acı eşiğine bağlıdır ve bu farklılık göstermektedir. Ayrıca dövmenin uygulanacağı bölgede acının artmasına veya azalmasına sebebiyet verebilir. Örneğin, kol iç bölgesine uygulanan dövme işlemi dış bölgeye uygulanana kıyasla daha fazla acı vermektedir.

Görsel-2

Dövme Bakımını Nasıl Yapmalıyız?

Dövme bakımı ciddi şekilde önemsenmesi gereken bir konudur. Yapılan dövme ne kadar iyi olursa olsun bakımı aksatıldığı sürece soyulmalar, boya dökülmesi gibi birçok sorunla karşılaşılabilir. Dövme işleminden sonra 1 hafta boyunca dövmenin su ile teması engellenmelidir. Temiz ve nemli bir şekilde korunmalıdır. Bu konu ile ilgili dövme sonrası kişiye ayrıntılı şekilde bilgi sağlıyoruz.

Dövmeyi Başka Bir Dövme İle Kapatabilirmiyiz?

Tabi ki, beğenmediğiniz bir dövmenizi sildirmek yerine kapattırmanızı tercih ediyoruz. Çünkü dövme silme işlemi çok acılı ve kalıcı kötü görünümlü izler bırakabiliyor. Ancak dövme kapatma işlemi zor bir işlemdir. Bu uygulamayı yaptırmadan önce profesyonel bir dövme sanatçısı ile çalışmanızı tavsiye ediyorum.

görsel-3Dövme Yaptırmak İsteyenlere Tavsiyeleriniz Var Mı?

Dövme yaptırmak önemsiz bir eylem değildir. Dövme yaptırmaya karar verdiğinizde dövmenizin sizinle bir ömür boyu birlikte olacağını bilmeniz gerekir. Anlık vereceğiniz kararlar sonrasında pişmanlığa sebep olabilir. Bu sebeple sağlıklı bir şekilde karar alarak profesyonel bir sanatçı ile çalışmalısınız.

Eskişehir dövmeci Furkan İspirli’ye sorularımızı yanıtladığı için teşekkür ediyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Editör: Mustafa YILDIRIM