Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz gün başlattığı Halk Süt Projesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, Başkan Büyükerşen süt satışının yapıldığı yenilenen Halk Ekmek Büfelerinden birine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Halk Süt Projesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirildiğini ifade eden Büyükerşen, Halk Süt benzeri yeni projelerin de yakında yaşama geçirileceğini müjdeledi. 
Eskişehir’de büyük ilgi gören Halk Ekmek’ten sonra Halk Süt Projesini de hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, projenin başladığı ilk günde Eskişehirlilerden büyük ilgi gördü. Yenilenen ve süt satışının başladığı büfelerinden birini ziyaret eden Başkan Büyükerşen, süt alarak büfe işletmecilerine projeye gösterdikleri hassasiyet sebebiyle teşekkür etti. Başkan Büyükerşen, “Halkımızın katkısız, doğal süt tüketmelerine imkan sağlayacak Halk Süt Projemizin ilk gününde gerçekten beklentimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Bugün de gelip hem bu ilgiyi yerinde görmek hem de projede emeği geçenlere teşekkür etmek istedim. Çocuklar, yaşlılar ve hamileler başta olmak üzere tüm hemşehlerimize tamamen doğal, katkısız ve ekonomik olan bu sütü tüketmelerini öneriyoruz. Pastörize günlük sütün litresi marketlerde 6 TL civarında satılırken, biz halkımıza 3 TL’den sunuyoruz. Amacımız kazanç sağlamaktan ziyade halkımızın uygun fiyat ile sağlıklı süt tüketmesi. Ayrıca ilerleyen günlerde farklı temel tüketim maddelerini de büfelerimize koyarak, hem zor günlerden geçen kırsaldaki üreticilerimize destek olmak, hem de halkımızın temel tüketim maddelerine sağlıkla, güvenle ve ekonomik şekilde ulaşmalarına imkan sağlamak istiyoruz” dedi.