Bir uzun yıl, aldı bohçasını gitmeye hazırlanıyor!.. Bütün hazırlıklar tamam. Bohçanın içine koydu al rengi yazmasını, umutlarını, başlangıçlarını, bitmeyen sevdasını ,dualarını,inançlarını,gök kuşağından hayallerini.

İhanet etmeyen dostlarını, ,yaksa da bazen sapsarı güneşini,bardağın dolu tarafını,canım dediğinde canın çıksın demeyen canlarını,en karanlık gecesinde elini uzatanları, sımsıkı sarıldıklarını.Bir taraftan  da barış türküsü söylüyor,ardına bakmadan ışığa yürüyor.

  Bıraktı ardında ,bohçasına asla koymayı düşünmedi,acıları,hapsedilmiş duyguları, hüzünlerini,bardağın boş tarafını,üzenleri,yalanları,dost görünenleri,yüze gülüp arkada hençerle bekleyenleri,aydınlığı göremeyenleri,savaşı,İnsanlıktan bihaberleri,sevgisizleri!..

         
Koskoca bir yıl daha ömrümüzden  gitti gidiyor.Neleri erteledik,neler paylaştık,kimi üzdük,kime üzüldük,kime inandık.Hangi hayalimizi gerçekleştirdik,neler kazandık,neleri kaybettik.Koskoca bir yıl daha kapadı kapıyor dönmemek üzere kapıyı gidiyor.Ne bekledik ne yaşadık, kimleri çok sevdik,kime umut olduk , kime can verdik.Kaç çiçek suladık,kaç çiçek kuruttuk.Sayfalarımızda ne çok anı biriktirdik.Güldük, güldürdük,ağladık ,ağlattık.

             
     Bembeyaz, yepyeni bir yıl bizi bekliyor.Tertemiz bir sayfa,hiç ayak izi olmayan yeni yağmış karın pürüzsüzlüğünde önümüzde duruyor.Umut içimizde, karşımızda en parlağından kış güneşi,bahar güneşi,yaz güneşi en sarısından.En sarısından sonbahar güneşi.Her mevsimde güneş hep orada.Görmesini bilelim.Hiç sevmediğimiz kadar sevelim sevilelim,gülmediğimiz kadar gülelim güldürelim.Acılara tutunmak yerine, iyiliğe sarılalım,dile getirilmemiş güzel söz kalmasın,ertelediğimiz

tüm hayallerimiz için ilk adımları atalım,bebeklerde yürümeye emekleyerek başlamazlar mı?

Söylenmemiş şarkı kalmasın, edilmedik dua!!!..

Tükenip gidiyor işte geçen yıllar.Bu yıl ,kavgalar son bulsun, kardeşlik ve barış bizimle olsun ,şans yüzümüze gülsün ,gülerken bize gülen şans bir başkasını üzmesin,hayaller gerçek olsun.Sevgiler,kalplerimizi doldursun,doldursun;herkes yüzünü güneşe dönsün.En önemlisi huzur yüreklerimizde daimi varolsun!!!..

Her kimin gönlünde ne varsa herkesin iyiliğine olsun.Parasız olur mU hiç ,herkesin cebine bol bereketli paralar doldursun!

     En kırmızısından 2016 ,kalpleri büyük aşkla çarptırsın!..

                                                                                                                       Yasemin Turhan