Bazen kanın akmasına izin vermek en iyisidir dedi yaşlı kadın. Görmeyi unutup bakmayı öğrendiğinizde dünyayı yeniden keşfedeceksiniz. Zamanın saliseye dönüştüğü anlarda hayalle gerçek arasında kalıp ya hedefi vuracaksınız yada geriye tek bir şey kalacak. Doğru anda doğru kelimeyi söylemek:  Şah yada mat…

               İnsan bir kaplumbağanın hızına sığınırsa yaşamda;  hayattan  ne kadar zevk alabilir ki kendi etrafında daireler çizmekten başka.  Bir yüz metre yarışçısı gibi olmalı; koşar adımlarla, yokuş aşağı iner gibi, frene basmadan meydan okumalı hayata. Yaşama karşı olan merakımız dinmemeli hiçbir zaman. Başarısızlıkları görüp korkmamalı; deneyimler intiharımız olmamalı. Biz bu hayata yaşamaya geldik. Risk almak,tecrübe edinmek ve bazende kafa tutmak.

              ‘‘Ders var ama öğrenciler yok.’’ dedi öğretmenve sonra hiçbir şey olmamış gibi odasına döndü. Sınav kâğıtlarını alıp okumaya başladı. Doğrular yükseğe asılmış tablolar gibi görülmeyi beklerken,yanlışlar çelme takmaya çalışıyordu. Bir anda telefonuna gelen mesaj sesiyle irkildi ve hızlıca okumaya başladı.Gözleri bir balık tezgâhında satılmayı bekleyen kefal gibi parladı.

               Hemen telefona sarıldı ve kızını aradı. Bir dram sesiyle konuşmaya başladı:

- Yavrum ne oldu sana!!!

Anne, anne, anneciğim dedi ağlak bir sesle kızı. Bu çok korkunç anne dedi. Okulun önünde bir patlama oldu ve birçok kişi yaralandı. Her taraf kan revan içinde. Korkuyorum anne hem de çok korkuyorum.

 Bir anda kızına bu sabah söyledikleri geldi aklına. Ona haksızlık ettiğini düşündü. Ya oda ölenlerin arasında olsaydı? Sabah okula gitmeden önce bir Yeşilçam filmi sahnelemişlerdi bütün apartmana. Gitmek istiyorum anne, sen ne dersen de. Ben o geziye gideceğim. Hem sen değilmiydin gençlik başka be kızım her şey zamanında güzel.  Giyinmek de, yemek de,gezmek de diyen. Öyleyse iplerimi bırakda uzayıp gideyim yol boyunca.

                Zaman pili bitmiş bir saat gibi havaya asılı kalmıştı. Tek istediği kızına bir an önce kavuşup ona aslında sabah söylemek isteklerini söylemekti.

              Git kızım, dedi. Yolun açık olsun. Dünyayı keşfetmek için geç kalma ama hiçbir şeye sadece görmek için de bakma. Koşarak at adımlarını, yaşamın ritmini yakala. Karşına iyiler kadar kötüler de çıkacak.Oyun oynayacaklar seninle,kalbini kıracaklar.Belki üzülecek ve yorgun düşeceksin ama ne olursa olsun pes etme şu hayatta! Sen yine iyi kal ve yolundan şaşma…

                Hayat bir kanamadan ibaret. Çoğu zaman da kanamalara izin vermek gerek.  Kanamanın cinsi ne olsa da…