Kaybediyorum seni. Hayatım boyumca seni sevmişken, her gün seni beklemişken. Nasıl kaybederim seni?

 

Hayatıma gelenler, gidenler sana dair. Tüm kapılar sana açılıyor, sana kapanıyor. Baktığım her yerde sen varsın. Öyleyse bu kaybetme hissi ne? Yüzyıllar süren aşk böyle mi bitecek? Yaşadığım bütün ayrılıklar sana mı hazırladı beni? Son veda sana mı olacaktı?

 

Oysa gitme istiyorum. Dağ başında bir kulübede kal, denizde kal, ateşte kal. Yak beni. Yokluk ve kaybetme duymak istemiyorum senden yana.

 

Aramızda ki mesafeler değil uzaklaştıran. Aramızda ki yıllar değil seni benden götüren. Sen yola çıktın, ben yola… Gitme istiyorum, hayatımın ortasında kal.

Konuşmadan anlaştığım, gözlerinde yandığım. Nereye? Yolların patikalarda, dağ yamaçlarında, buzullarda. Oralarda kardelenler tek ve dik. Bak oradayız işte tek ve bütün… Neden çıktın yollara? Pusulan mı bozuldu denizler ortasında? Patlayan bombalar mı kör etti gözlerini… Sadece dur ve düşün. Hisset kalbinle pusulan gene dönecek bana. Gözlerin görmese de bulacak gözlerimi… Gitme. Son yolculuğun bana dair olsun. Yoruldum. Kaybetmekten, aramaktan. Gitme kal yanımda uzakta da olsa. Beni yalnızlığa mahkûm etme.

 

Aramak güzeldi. Sevmek bilinmeyeni. Bulmuşken şimdi seni kaybetmek olmaz. Gitme…

 

Yaz geçer, kış geçer, hayat biter. Anlamını yitirir bir gün yaşananlar. Hayat sadece bir oyun, yaşam sadece bir anı. Bu uzaklaşmalar, yakınlaşmalar. Kalp çarpıntıları, gözyaşları, sevinçler anlamını yitirecek. Gözlerimiz kapandığı an sonsuza… Her şey masal olacak. Masal kalacak. Bizden öncekiler gibi, bizi de anlatacak birileri. Kim bilecek gerçekleri? Sırlarla geldiğimiz gibi sırlarla gideceğiz. Görüneni bilecek herkes. İçimizdeki sırlar gömülecek bizimle, birer birer. Hayat sadece bir oyun ve biz rollerimizi oynuyoruz küçük doğaçlamalarla.

 

Kaderse tüm yaşananlar. Suçlu muyuz gerçekten? Sadece görecek ve yakacaktık birbirimizi, madem günahtı, yasaktı. Söyle suçlu muyuz gerçekten?

Sen benim yüzümde ki gülümseme, sen kalbimde ki huzur, sen günahsız sevdiğim.

 

Bekliyorum seni o günahların en derin olduğu yerde.

 

 

 

                                                                   NURAY HAROZ BOLAK