Eskişehirspor son günlerde puan kaybetmeye başladı. Bunun değişik sebepleri olabilir elbette ama ben ayrıntılara girmeye çalışacağım.

Çünkü ayrıntılar çözüme ulaşırsa başarı daha çabuk gelir kanısındayım.

Ersun Yanal Türkiye'nin yetiştirdiği sayılı antrenörlerden ve başarısının ardında da ayrıntıları hesaplayan bir yapısı olduğunu duyuyoruz.

O'nun için futbolcuların istatistik değerleri ön planda diye biliyoruz.

Eskişehirspor'u takip etmeyeli yıllar oldu. Es-Es hakkında yazı yazabilmek için en azından antrenmanlarını takip etmek, futbolcularla yakınlaşmak ve maçlarını kaçırmamak gerektiğini biliyorum.

Lakin maçları elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum.

Basın da çıkan Es-Es'le ilgili yazıları da kaçırmamaya çalışıyorum.

Benim şimdi bahsedeceğim ayrıntılar biraz duygusal...

Mesela: eskiden her maçta seyirci sayısı açıklanırdı şimdilerde açıklanmıyor. Kaç kişi bilet almış belli değil. Stadyumun sayısı belli kaç kişi biletli kaç kişi beleşçi bunlar iyi hesaplanmalı... Bir Es-Es'li haftalık bir paket sigara parasını verip maça girmiyorsa O Es-Es'li değildir. Kimse kusura bakmasın...

Stadyum da kaç güvenlik görevlisi bulunuyor ve bu görevliler görevlerini yeterince yapıyorlar mı? Otokontrol yapılıyor mu?

Galibiyet ve beraberliklerde kaç lira kasamıza giriyor?

Esstore'ler yeterli mi? Lisanslı ürünlerin satışlarından kaç lira geliyor? Piyasa da ya da işportada Es-Es armalı ürünler görüyoruz bunun takibi yapılıyor mu?

Sizde takdir edersiniz ki büyük kulüplerin büyüklükleri hakim oldukları gelirlerle doğru orantılıdır.

Eğer biz gelirlerimize sahip çıkarsak bir yıldız futbolcu alacak kadar para toplayabiliriz...

Başarı ayrıntıda gizlidir... Vesselam...