Bir kaç gündür ülke genelinde hava yağmurlu..

Yağmurlu havalara giden şarkı listesi sunayım..

Tom Waits

‘Rain Dogs’

80’leri Modern Talking’den ibaret sananlar tüm zamanların en güzel albümlerinden ‘Rain Dogs’ albümünü bilmez. Aynı isimli şarkı da şarkının yer aldığı albüm de her şeyiyle Tom Waits de yağmura çok yakışır.

Nesrin Sipahi

‘Yağmur Seninle Güzel’

Müzik tanıdık ama şu garanti ki Sipahi’nin sesi yağmurla şeker gibi gelecek. Sonra ‘Hasret’e, ‘Ankara Rüzgârı’na geçersiniz.

Morphine

‘You Look Like Rain’

Gelmiş geçmiş en güzel aşk şarkılarından biri olabilir. İçine hiç aşk meşk karıştırmadan da yağmura pek yakışır.

Karakan

'Yağmur'

Erkin Koray’ın ‘Yağmur’ şarkısını Karakan yorumundan da dinlemeyi ihmal etmeyiniz. Yürürken geçen araba çamur sıçratsa bile koymaz.

Leonard Cohen

‘Famous Blue Raincoat’

Yağmur şarkılarının en meşhurlarından ama boşuna da değil. Hava bulutlandıysa Leonard Cohen’in hangi şarkısı olursa olsun, anında ‘play’…

Neşet Ertaş

‘Gönül Dağı’

“Gönül dağı yağmur yağmur boran olunca/Akar can özümden sel gizli gizli...” Usta ne dese, dört mevsime yaraşır. Sonbahar bir başka ama...

Led Zeppelin

‘The Rain Song’

Yüksek sesle Led Zeppelin dinlemek insanı gerçek zamandan koparır. Yağmurda yürürken adımlarınız hızlanır, başka bir yere gidersiniz.

Mehmet Güreli

‘Yağmur Yağmıyor’ Şarkı yağmurun yağmadığını söylüyor, olsun. Camın ardından yağmuru seyredenlerdenseniz, Mehmet Güreli’nin her şarkısı sağanaklara uyar.

Bob Dylan

‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’

‘Yağmur dostu’ seslerden biri daha. Biraz haksızlık da olabilir. Orada sendika falan anlatıyordur, siz romantizme girersiniz. Yine de uyar.

Ahmet Kaya

‘Söyle’

“Söyle yağmur çamur/ Değmedi yüreğime/ Şimdi ben nerdeyim/ Sen nerde”. Kara kara bulutlar da varsa tepenizde…