Deniz puslu ve hava kapalı. Uzaktan çok uzaktan gölge gibi geçiyor gemiler. Bekliyorum, o kim olduğunu bilmediğim sevgiliyi bekliyorum. Kendimi bildim bileli her gün, her saat beklediğimi bekliyorum.

Gölge gibi günlerden kalan, hayatın içinde kaybolan aşkı hissediyorum. Gelmeyen sevgiliyi, o çok özlediğimi bekliyorum. Denize bakıyorum ve oralarda olduğunu biliyorum.

Geldiğinde deniz kokularıyla saracak bedenimi. Sadece daha bulamadı beni, sadece daha göremedik birbirimizi.

Tatildeyim aslında yani mutlu olmalıyım ama değilim. Ne zaman deniz görsem buğulanıyor gözlerim, dalıp gidiyorum.

Sisli deniz manzaraları yoruyor yüreğimi. Sanki çok eski bir masal, unutulmuş bir anı kovalayan ruhumu. Zamanın ötesinde kalmış bir aşk...

Çıkıp gelecek bir gün, beklendiğini bilerek bulacak sevgimi.

Zaman içinde bir yerlerde yaşadığım sonsuz sevdamı istiyorum. Cennetten birlikte atıldığım yarımı arıyorum.

Ne zaman ve neden kaybettim bilmem ama birini kaybettiğimi biliyorum. Bir gün çıkıp geleceğini bildiğim gibi…

Kalabalıklar içinde yaşadım yalnızlığımı. Ne kadar yalnız olduğumu hatırlamam için her yerim doluydu. Sevildim istendim, arandım aramasam da, baş tacı edildim. Hep birilerine ait oldum. Aslında hiç kimsenin olmadım, olamadım. Kimseler bilmez ben hep bekledim uzaktaki sevgiliyi o sonsuz aşkı. Kalbimin gerçek sahibini aradım. Yalnızım aslında çok yalnız. Gülerken bile içimde bir buruk tatla özlemler kanattım. Sevdalar yaşattım. Kan revan içinde yaşadım. Görmediğim gözlere sevdalandım.

İçimdeki bu boşluk dolmayacak. Hiç karşılaşmayacak gözlerim aradığım gözlerle. Sadece bir aşk masalı yaşadığım. Aramakla geçecek ömrüm. Bilerek ve isteyerek kendimi yoruyorum. Oysa bir çift göz dolaşıyor ruhumun dehlizlerinde. Bir kalp atışı arıyorum, tek bir bakışa yanıyorum. Uzaktan uzağa tanıdık ve benim olan ruhu soruyorum. Bana benim gibi bakan bir çift göz aradığım. Hesapsız kuralsız sadece seven, sevgiyle bakan… Göz göze geldiğimizde haykırmalı benim beklediğim. İlk bakışta içime işlemeli. Bilmediğim, henüz tanışmadığım yokluğunu kabullenmediğim aşk. Uzaklardan gelen ve sadece benim olan aşk. Bulmak bu kadar zor mu? Aramak bu kadar yorucu mu? Kendimi ve seni… Kaybedeli çok oldu mu?

NURAY  HAROZ  BOLAK