Öğretmenler ölüyor, bakanlık susuyor! Öğretmenler ölüyor, bakanlık susuyor!

Özkaykı; “Fiyat artışları belli, ekonominin gidişatı belli. Tavuklar bize tırlarla geliyor bu yüzden mazota gelen zam doğrudan bizi etkiliyor. Asgari ücret her arttığı zaman elemanların maliyeti ve sigorta ücretleri de arttığı zaman fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kalıyoruz. Şuraya gidip bir simit aldığınız zaman 7, 8 liraya ekonomik hayatın ne kadar güç olduğunu görüyorsunuz. Bu ülkede yaşam şartlarının ne kadar zor olduğunu, neler yapmamız ya da yapmamamız gereken şeyleri biliyoruz. O yüzden elemanlara maaşlarını verebilmek için, kendi geçimimizi sağlamak için ister istemez zam yapıyoruz.” şeklinde konuştu.  
MÜŞTERİLER AZALIYOR
Her geçen gün yoğunluğun azaldığını, en yoğun saatler olarak bilinen öğle vakti bile müşterilerin geçmiş yıllara müşteri yoğunluğu yaşanmadığını söyleyen Özkaykı, 2023 yılının başından itibaren mecburi olarak dönere 3 kere zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Özkaykı; “Yoğunluk her geçen gün azalmaya başladı. İster istemez zam yapıyoruz. İnsanlar çarşıya gelirken ailecek çıkıyorlardı eskiden, şimdi öyle değil. 5 kişilik bir ailede baba bir çocuğunu alıp çarşıya çıkıyor. Eşini bile almıyor yanına. Taşıma ücretlerine olan zamlardan dolayı insanlar çarşıya bile gidip gelmekte zorlanıyorken haliyle bize gelen müşteri sayısı da azalıyor.” dedi. 
İnsanların artık en ufak şeye bile takılmaya başladığını ifade eden Özkaykı, müşterilerin market fiyatlarıyla dönerci fiyatlarını kıyasladıklarını söyledi. Özkaykı; “Mesela ayran 8 lira diyoruz, markette şu kadar fiyat diyerek almıyor müşteriler. Marketin aldığı fiyatla aynı fiyata almıyorum ki ben, alsam aynı fiyata satarım. Marketlerin sirkülasyonuyla bizimki aynı değil.” açıklamasında bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM