Fotoğraf makineleri her geçen gün gelişmeye devam eden teknolojik bir alettir. Fotoğraf makineleri yalnız teknoloji ürünü olarak düşünülmez. Aynı zamanda anıları saklamaya ve ölümsüzleştirmeye yarayan en iyi araçtır. Fotoğraf makineleri çeşitli özelliklere sahiptir. DSLR fotoğraf makinesi de farklı özelliklere sahip olan bir makinedir. Digital Single Reflex Camera “DSLR” Türkçeye dijital tek yansıma kamera anlamında geçmiştir. DSLR fotoğraf makinelerinin özellikleri çalışma prensiplerine göre belirlenir.

Temel çalışma prensibi, lense ulaşan ışık demetleri odaklanarak lensin içinden geçerken düz çizgi halinde diyafram mekanizmasına ulaşmasıdır. Diyafram ışığın şiddetini ayarlar ve DSLR gövdesine gönderir. Gövde kısmına gelen ışık ilk olarak 45 derece açıyla aynaya ulaşır. Görüntü bu aynaya çarptıktan sonra DSLR fotoğraf makinesinin en üst kısmında bulunan üçgen yapıdaki pentaprizmaya gider ve görüntü burada düzelir. Pentaprizmada ki aynalar aracılığı ile görüntü düz ve net olarak gözümüzle baktığımız vizöre ulaşmış olur.

DSLR fotoğraf makinesi fiyatları ve özellikleri hakkında bilgi almak için Fotografium ürünlerini inceleyebilirsiniz.

DSLR Fotoğraf Makinesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Fotoğraf makinesinin özellikleri DSLR terimi ile ifade edilir. Fotoğraf makinelerinde özellikleri ayırt etmek için çeşitli isimler kullanılır. DSLR fotoğraf makinesi, günümüzde yaygın olarak kullanılan ve profesyonel çekim imkanı sunan teknolojik aletlerden biridir. DSLR fotoğraf makinesi, pek çok manuel ayar seçeneği içeren bir tasarımdır. DSLR fotoğraf makinelerinin en önemli özelliği lenslerinde yer alan görüntünün vizör aracılığıyla görüntüleme yapmasıdır. Daha basit bir ifade ile bakılan görüntü ile çekilen görüntü aynıdır. DSLR fotoğraf makinesi, tek yansımalı kamera olarak da bilinir. DSLR lens fiyatları da kendi içinde taşıdığı özelliklere göre değişiklik gösterir.

DSLR fotoğraf makinesi genellikle büyük boyutlu fotoğraflar çekmek için tercih edilir. Aynı zamanda profesyonel ve hatasız fotoğraflar çekme imkanı sunar. Bir başka önemli özelliği ise farklı objektifler kullanma imkanına sahip olmasıdır. DSLR fotoğraf makineleri farklı ayar seçeneklerine sahip olmasıyla fotoğrafları görerek çekme imkanı sunar. Siz de profesyonel çekimler yapmak istiyorsanız, Fotografium fotoğraf kategorisinde yer alan Canon DSLR fotoğraf makinesi çeşitleri hakkında bilgi almak için acele edin.

 

DSLR Fotoğraf Makinesi Nasıl Çalışır?

 

DSLR fotoğraf makinelerinin tasarımlarının her biri benzerdir. Çeşitli parçalardan oluşun makineler önemli özelliklere sahiptir. DSLR’ler özel bir lens yuvası olan değiştirilebilir lensler kullanır. Lensten alınan görüntüyü odaklama ekranına doğrudan aktarabilmesi için, hareketli mekanik bir ayna 45 derecelik bir açıyla konumlandırılmıştır. Ayna dışında ışığı iletmesi için makinenin içinde yoğunlaştırıcı mercek yer alır. Pentaprizma ve ışığı görmek için vizör içerir.

 

Fotoğraf çekimi sırasında odaklama vizör aracılığı ile manuel olarak yapılabilir. Bunun dışında otomatik olarak, deklanşöre ya da önceden atanmış bir AF düğmesine, yarım basılarak etkin hale getirilebilir. Fotoğraf çekimi sırasında ayna gözüken ok yönünde yukarı yönde hareket eder. Deklanşör aradan kalkar ve sensör ışığı işler. Böylece fotoğraf çekilmiş olur. Canon DSLR fotoğraf makinesi çeşitleri de bu özellikler gibi önemli özelliklere sahip olan profesyonel makinelerden biridir. DSLR fotoğraf makinelerinden birine sahip olmak için vakit kaybetmeden Fotografium ürünlerine göz gezdirmelisiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM