Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Orhan Barda ve Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Orhan Aktepe’nin de katıldıkları toplantının açılış konuşmasını ESVAK Genel Başkanı  Sedat Rıfat Doyum; toplum olarak çok duyarlı olmamız gereken, ancak yeteri kadar duyarlı olmadığımız bir konuda bizleri aydınlatmak üzere konuşmasını yapacak olan Av. Mustafa Keskin ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öğrencilere abonman müjdesi Öğrencilere abonman müjdesi

Rehber köpeği TABS ile birlikte toplantıya katılan Av. Mustafa Keskin, küçük yaşta görme engelli olduğunu ve bu zorlu süreçte en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘’Ülkemizin engelli bireylerin haklarına kavuşmasında çok yol kat etmesi gerekmektedir. Hala engelli bireylerin çoğu dört duvar arasında hapis bir şekilde yaşamaktadır. Sokakların, toplu taşıma araçlarının, işyerlerin, okulların erişilebilir olmaması, engellileri evlerine hapsetmektedir. Bu konuda  bilinç düzeyini artırarak, engelli bireylerin hak mücadelesine destek olarak, onların insan onuruna yaraşır bir şekilde, toplumun bir parçası olarak yaşama katılmalarını sağlayabiliriz.’’

Editör: Mustafa YILDIRIM