İhtiyar, hasta ve yürüme engellilerin döner ve düz basamakları basitçe çıkmasını sağlayan aparatlardır. Yükselti değişiklikleri, asansörü bulunmayan yapı ve mekânlar tekerlekli sandalye kullanıcıları için kendi başına aşılması zor engellerdir. Her biri sahip olmuş olduğu niteliklerle merdiven inme çıkmayı basit hale getiren cihazlarla engellilerin merdiven bozukluğu ortadan kaldırılmaktadır.

Bu oldukça işlevsel ürünleri Mec Çözüm internet sitemizden bulabilir ve satın alabilirsiniz.  Yürüme engelli insanların yaşamın her alanında olmasını sağlayan merdiven inme çıkma cihazları, engellilerin kucakta nakliye v. b. zor nakliye tekniklerine gerek olmadan katlar içinde kullanıcı ve refakatçinin yorulmadan ve zorluk çekmeden inip çıkmasını sağlayan fonksiyonel cihazlardır.

Engelli Merdiven Çıkma İnme Aletleri

Sağlıklı bir fert için merdiven çıkıp inmek, belki de yapılan hareketin fark edilmeden gerçekleştiği son seviye basit bir olaydır. Özellikle basamak inerken harcanan efor çok daha düşüktür. Oysa yürüme engelli biri için merdiven inmekte çıkmakta büyük bir sıkıntı olup başka birinin yardımına gereksinim duyulur. Son teknoloji engelli merdiven çıkma aparatı ve inme çıkma aleti türevleri ile hasta, ihtiyar ve yürüme engelli insanlar için merdivenler engel değildir. 

Merdiven İnme-Çıkma, Taşıma ve İletme Cihazı da tekerlekli sandalye kullanıcıları için merdiven inip çıkmayı basit hale getiren bir cihaz olmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne makul olan bu ürünler, engelli nakliye ve iletme sistemlerinin bütün koşullarına makuldür. Düz, spiral ve dar merdivenlerde engelli merdiven çıkma aleti kullanılmalıdır. Bu durum le geneli olarak şehirlerde bulunan her binaya oldukça kolay bir şekilde uygulana bilinmektedir. Bu durum ile engelli insanlar oldukça kolay bir şekilde merdivenleri ve basamakları çıkabilmektedir.

Bu durum engelli insanlar ve refakatçiler tarafından oldukça olumlu bir şekilde karşılanarak şehirlerde bulunan her binaya oldukça kolay bir şekilde uygulana bilinmektedir. Bu durum ile engelli insanlar oldukça kolay bir şekilde merdivenleri ve basamakları çıkabilmektedir. Bu durum engelli insanlar ve refakatçiler tarafından oldukça olumlu bir şekilde karşılatılmakta olan konuların başında kendine yer bulmaktadır.

Engelli Basamak Tırmanıcı

Tekerlekli sandalye kullanan hasta, ihtiyar ve yürüme engelli insanların merdiven inme ve çıkma problemine çözüm getirmek hedefi ile üretilen engelli merdiven tırmanıcı, herhangi bir kuvvet sarf etmeden insanın merdivenlerden inip çıkmasını sağlayan işlevsel cihazlardır. Hemen hemen130 kilo nakliye potansiyeli ile engelli bireyin kucakta nakliye gibi zor tekniklerle merdiven çıkma ve inme problemine çözüm üretmektedir. Refakatçi ve engelli insanlarla ilgilenen insanların asansör bulunmayan mekânlarda katlar içinde taşınması engelli merdiven tırmanıcı ile son seviye basittir.

Bu oldukça kullanışlı cihazlar engelli insanların oldukça kolay bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlamaktadır. Bu durum ile kullanımları her geçen gün artmakta olan bu cihazların maliyet olarak oldukça uygun fiyatlı olmaları da kullanım alanlarının her geçen gün artmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Her türlü engelli merdiven tırmanıcı, merdiven çıkan el arabası, merdiven çıkma aparatı ekipmanını Mec Çözüm internet sitesinden kolaylıkla bulabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM