Eskişehir’de ürettiği yüksek katma değerli ürünleri, dünyanın 4 farklı kıtasına, ondan fazla ülkeye ihraç eden Entekno Materials, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere ürünlerini ihraç ederek ülkemiz ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde 15. kuruluş yıldönümünü kutlayan ve kısa süre içerisinde ülkemizin öncü teknoloji firmalarından biri olan Entekno, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde başlayan yolculuğuna çok uluslu bir firma olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor.

Özelleşmiş, katma değeri yüksek ürünler

Üretim anlayışlarının temelini dünyaya, çevreye dost ürün ve teknolojiler oluşturduğunu ifade eden Entekno Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ender Suvacı, “İlk olarak en çok sanayide kullanılan elektro seramik ürün grubu olarak adlandırdığımız yüksek teknoloji ve katma değerli elektronik bileşenlerin ham maddesini üretirken, bugün sahip olduğumuz ürün teknolojileri ve patentlerimiz sayesinde kişisel bakım ve kozmetik, polimer, seramik, elektro seramik sanayi, savunma sanayi, polimer sanayi ve bir çok farklı endüstri alanında özelleşmiş ve yüksek katma değerli ürünler üretme kabiliyetine eriştik” değerlendirmesinde bulundu.

            Sağlıklı, temiz ürünler

Firmalarının ‘MicNo’ isimli patentli ve tüm dünyada isim tescili Entekno’ya ait olan yeni nesil partikül teknolojisi sayesinde doğal, sağlıklı ve temiz kişisel bakım ve güneş ürünlerinin geliştirilmesinde 30’dan fazla marka ile iş birliği yaptıklarını vurgulayan Suvacı, şimdiye kadar 2 Milyondan fazla insanın sağlıklı kişisel bakım ve güneş ürünlerine ulaşmasına da vesile olduklarının altını çizdi. 

Bunun yanı sıra yine aynı yenilikçi teknoloji ile geliştirilen MicNo HYG isimli ürünleriyle başta vitrifiye, yer karoları olmak üzere birçok farklı uygulama alanında antimikrobiyal yüzeyler elde edilmesini sağladıklarını söyleyen Suvacı, 5 milyondan fazla banyoyu ve tuvaleti hijyenik çözümlere kavuşturduklarını vurguladı.

            Uluslararası başarı

Entekno’nun hem ulusal hem de uluslararası birçok önemli projeye imza attığına değinen Suvacı, “Ürettiğimiz projelerle çok fazla ödüle layık görüldük. Ancak geçtiğimiz yıl Amerikan Seramik Derneğinin gerçekleştirmiş olduğu Türkiye özel sayısında, Entekno’nun geniş ürün yelpazesi ve sektörlere sunduğu çözümler ile Türkiye’de inovasyon ekosistemine yaptığı katkılar dergi ekibine aktarıldı ve bayrağımızın dergi kapağında yer alabilmesi adına önemli katkı sağlandı” diye konuştu.

%53 kadın istihdamı

Firma olarak uluslararası evrensel değerlere bağlı ve özellikle kadın istihdamı konusunda duyarlı olduklarını işaret eden Suvacı, “Yüzde 53 kadın istihdam oranı ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve insana yakışır bir anlayışla üretimimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin ileri teknoloji üretime katkı adına ortaklıklar, sanayide yenilikçilik ve altyapı, bilinçli üretim ve tüketim, nitelikli eğitim gibi hedefleri benimsiyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu malzemeler geliştiren Entekno, birçok uluslararası pazar araştırma raporlarında ve önemli sektörel yayınlarda yer almakta” dedi.

Temiz dünya

‘Dünyamız, ailemiz, markamız ve ülkemiz için sürdürülebilirlik’ yola çıkan firmalarının bugün 15. yaşını çalışanları ile birlikte kutladığını hatırlatan Ender Suvacı, “Bünyemizde oluşturduğumuz Sürdürülebilirlik Komitemizin faaliyetleri kapsamında sıfır atık üretimini benimsiyor ve çevreye karbon salınımlarını iyileştirme çalışmaları yaparak gezegenimizin sürdürülebilirliğine destek olmayı en önemli görevlerinden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM