AK Parti Eskişehir 6. Olağan Kongresi şölen havasında geçti. Adeta 2019’un ayak sesleri gibiydi. AK Parti teşkilatı organizasyonda en ufak detayları dahi unutmamış. Buna coşkulu tribünler de eklenince keyifli, başarılı bir kongreye sahne oldu Eskişehir…

Her şey tıkır tıkır işledi.  Tribünleri dahi dolduramayan CHP İl kongresi ile karşılaştırınca aradaki farkı rahatlıkla görmek mümkün. Hınca hınç dolan Yeni Kent Spor Salonu’nun dışı da dolup taştı.

Helikopterle gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk önce spor salonuna giremeyen kalabalığa seslendi, daha sonra 1 saate yakın Yeni Kent Spor Salonu’nda partililere hitap etti. Tribünlerin Eskişehirspor maçındaymış gibi coşkulu tezahüratları Erdoğan’ı da şaşırttı. Sık sık tebrik ve teşekkür etti.

En ilginç karelerden biri Mihalgazi ve Sarıcakayalı beyaz başörtülü kadınların Erdoğan tarafından kürsüye çağrılıp, Erdoğan’ın onlara uzun uzadıya zaman ayırması oldu.  

Erdoğan daha sonra Odunpzarı’nda temeli atılacak müzeye geçti, burada da vatandaşlar ve partililerle bol bol sohbet etti, Abacıların misafiri olduğu yemekte Eskişehir çiböreğini  bir kez daha ES geçmedi. Odunpazarı’ndaki kısa yürüyüşünde vatandaşlarla da sohbet etti.

Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey ile Özge Erden’in nikah törenine katılan Erdoğan,  Eylül ayında ailesiyle birlikte tatil dönüşü Burdur’da trafik kazası geçiren AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları eski Başkanı Mürsel Çavdar’ı evinde ziyaret ederek, Çavdar’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu uzun ziyaretinde Eskişehirspor camiasını da sevindirecek bir gelişme yaşandı. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve Erdoğan’ın yeğeni olan Sportif Direktör İzzet Erdoğan’a zaman ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümeti tarafından Eskişehir’e kazandırılan yeni stadyumun isim hakkının kullanımını Eskişehirspor’a verilmesini onaylayarak, Eskişehirspor’un önünü bir anlamda açmış oldu.

Bunlar bizim bildiklerimiz daha bilmediğimiz ziyaretler diyaloglar ve gelişmeler elbette oldu. Buradan çıkartılacak en önemli nokta ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Eskişehir’i gözden çıkardı’ diyenlere cevap verilmiş olmasıydı.

Köşemizin başlığında da aktardığımız gibi Erdoğan Eskişehir’de çok keyifli bir gün geçirdi ve kente uzun da bir zaman ayırdı.

BÜYÜKERŞEN DE VARDI

Karşılama töreninde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de olduğunu bir kenara not ederek Erdoğan’ın konuşmasında verdiği mesajlara da bir göz atalım.

Sarıcakaya ve Mihalgazili kadınların elinde zeytin dalı ile geldiği kongrede Sayın Erdoğan da Afrin’e göndermede bulunarak, "Bize saldıranlara karşı kusura bakmayın ‘Osmanlı Tokadını’ atarız”dedi.

TERMİK SANTRAL MESAJI

Eskişehir’e yapılan yatırımların altını çizdiği konuşmasında tarıma verdikleri önemden söz ederken Eskişehir’de kurulmak istenen kömürlü termik santral geldi aklıma… Erdoğan, “Eskişehir ulaşım merkezi olmanın yanında aynı zamanda bir tarım şehri. Eskişehir’in bereketli topraklarını su ile buluşturmak için 9 baraj, 7 gölet ve 26 sulama tesisi inşa ettik. Böylece Eskişehir’de 105 bin dekarın üzerinde yeni tarım arazisini sulamaya açtık. İnşası süren Gökpınar Barajı ile Eskişehir’in 61 bin dekar arazisi su ile buluşacak. Eskişehir’i çiftçilerimize, 258 milyonu hayvancılık olmak üzere toplam 1,5 milyar lira tarımsal destek verdik” dedi. Erdoğan bu açıklamasında belki de, “Bizi tarım, verimli ova düşmanı gibi gösteriyorsunuz ama bakın biz neler yaptık” der gibiydi…

ESKİŞEHİR MART 2019’DA BU DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Eskişehir topraklarında yetişmiş önemli düşünürlere de konuşmasında yer veren Erdoğan, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni de alın” talimatı verir gibiydi.

Erdoğan   “Eskişehir İnşallah Mart 2019’da bu değişimi gerçekleştirecek. Tüm ilçelerde nasıl gerçekleştirdiyse Büyükşehir’de de gerçekleştirecek. Buna hazır mıyız?” diye sordu.

2019’u sık sık işaret eden Erdoğan tabana; çalışın, çalışın, çalışın mesajı verdi.

Her şeyin tıkırında gittiği bir genel kurulda en mutlulardan biri de ikinci döneme devam eden AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü oldu. Ünlü ve ekibine yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

2019 seçimlerine şimdiden start verildi, biz de tüm partilerin çalışmalarını takip etmeye devam edeceğiz, sonuç ne olur konuşmak için erken ancak heyecanlı bir seçim dönemi geçireceğimiz net.