Okuyucularımızın çokça merak ettiği sorulardan birisi de erkeklerde cinsel damar tıkanıklığı belirtileri nedir sorusudur. Damar tıkanıklığı yaşayan kişiler cinsel problemler arasında birden fazla zorluklar yaşamaktadır.

Penise kan akışını sağlamak ve iyileştirmek burada aynı zamanda erektil işlevi ile geliştirmek için en iyi stratejilerden birisi olarak bilinmektedir. Burada ki amaçta daha sağlıklı bir şekilde güzel bir yaşam tarzını benimsemek gerekir burada en dikkat çeken nokta ise bunlar için daha iyi bir yerdir. Penisteki kan akışını iyileştirmenin birden fazla yolu da bulunmaktadır.

Peniste Damar Tıkanıklığı Nedir?

Burada aynı zamanda cinsel isteğe bağlı olarak sertleşme sorunu yaşayan kişiler daha çok ilişkiye girememek sorunu yaşıyor. Burada birden fazla kez erkeğin de aynı zamanda seksüel yaşamını altüst etmekle kalmazlar. Burada aynı zamanda sosyal hayatı da yüksek bir şekilde olumsuz etkiliyor. Cinsel problem arasında yaşanan bu rahatsızlığın da aynı zamanda kabullenilmeyip tedavi yoluna gidilmemesi de yaşanır. Bu durumu daha da zorlaştırırken bir yandan da uzman yardımı da alarak uygun tedavi yöntemleri sayesinde bu tedavilerin de uygulanması yaşam kalitesini de arttırmaktadır.

Peniste damar tıkanıklığının birden fazla belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtilere bağlı olarak damar sertliği yaşayan bireylerin cinsel yaşamında da bozukluklar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunu yaşayan kişiler yaşanan sorunlara bağlı olarak daha az bir cinsel yaşama bağlı olurlar.

Cinsel Damar Tıkanıklığının Sonuçları

Erkek bireylerde sertleşme sorunlarından bahsedebilmek için öncelikle bu durumun yaşanması cinsel ilişkiyi de engellenmektedir. Burada özellikle bunun kadar daha önemli ve daha tekrarlayıcı olması gerekir.

Özellikle bu sorunu yaşayan bireylerde üç ayı geçkin bir süre içinde de insanın cinsellikle alakallı ilgili arzu duyup ilişkiye girmek açısından da yeterince sertleşme elde edememesinden dolayı da aynı zamanda bu isme “sertleşme sorunu” adı verilir.

Özellikle yaşanan cinsel sorunlarda cinsel özgüven eksikliği de çokça görülmektedir. Özellikle erkeğin yaşamının cinsel olmayan yönlerde de olumsuz etkilere bağlı olarak birden fazla kez yaşanılabileceği kabul edilmektedir. Özellikle erkeğin genel özgüveni üzerinden de aynı zamanda kendine olan saygısını etkileyerek yaşamı bazında da genel olarak özgüven kaybına yol açabilmektedir.

Ereksiyon Bozukluklarının Nedenleri

Peniste damar tıkanıklığının birden fazla nedeni bulunur. Bu nedenler psikolojik sebepler, alkol tüketimi, yiyeceklerden ve birden fazla nedenden kaynaklanmaktadır. Özellikle İlaca bağlı sebepler içinde alkol ve toksik sebeplerden başlayıp alkol ve nikotin alışkanlığı aynı zamanda yüksek tansiyon ilaçları ile beraber aynı zamanda kalp ilaçları, ülser ilaçları ve aynı zamanda antidepresanlar ve antiepileptikler gibi daha birden fazla ilacın tüketimi sertleşme sorunu neden olur.

Ereksiyon bozukluklarının bir diğer nedeni de nörolojik sebeplerdir. Burada aynı zamanda alkol bağımlılarında karşımıza çıkan aynı zamanda şeker hastalarında yaşanan sinir hasarı, merkezi sinir  hastalıklarının yanı sıra aynı zamanda geçirilen kafa travması üzerinden de aynı zamanda omurilikte ereksiyon merkezi üstünde yaşanan lezyonlarda bozulma yaşanması da görülmektedir. Burada aynı zamanda penis yaralanmaları ile beraber penis eğrilmeleri de burada başlıca sebeplerdir.

Cinsel Damar Tıkanıklığı Tedavisi

Yaşanan cinsel problemi çözmek açısından ilk olarak bir uzmanda yardım almak gerekir. Burada aynı zamanda hastanın geçirmiş olduğu hastalıklara bağlı olarak yaşanan sorunlara göre de cinsel hastalıklar ile beraber aynı zamanda yaşadığ kazalar partneri ile cinsel deneyimi gibi daha birden fazla durum sorgulanır.

Bu işlemin ardından da kişiye özel olarak ilaç ve tedavi yöntemleri de geliştirerek cinsel damar tıkanıklığı sorunu çözülmüş olur.

Editör: Mustafa YILDIRIM