ESO’nun teknoloji ödülleri

 

Eskişehir Sanayi Odası’nın kente ve kent sanayisine yaptığı katkıların yanı sıra uzun yıllardır sürdürdüğü çok önemli bir işlevi daha var.

O da kent sanayisinin gelişmesi için 28 yıldır sürdürdüğü Teknoloji Ödülleri.

Eskişehir Sanayi Odası kurucularından ve eski başkanlarından merhum Mümtaz Zeytinoğlu anısına verilen bu ödüller firmaların gelişmesine de büyük katkı sağlıyor.

Bu ödüllerin verileceğinin duyurulduğu ilk basın toplantısını hatırlıyorum da, ne kadar heyecanlıydı o dönemin Sanayi Odası yöneticileri.

Teknoloji geliştirme, ürün geliştirme ve teknoloji uygulama dallarında her iki yılda bir verilen bu ödüllere şimdiye kadar pek çok sanayi kuruluşu sahip oldu.

Bir oda tarafından verilen ilk ödül olma özelliğini de taşıyan “ESO Teknoloji Ödülleri” ni bugün kimlerin alacağı düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklanacak.

Ödülleri kim alırsa alsın şimdiden kendilerini kutluyorum.

Türkiye’nin en düzenli ve çevreci bir Organize sanayi Bölgesine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz elbet.

Bu tür ödüller veren bir Sanayi Odası’na sahip olmanın da gururunu yaşıyor Eskişehirli sanayiciler.

Çok ciddi bir jüri tarafından ince elenip sık dokunarak incelenen katılımlar sonunda yapılan elemede her üç kategoride ödüller sahiplerini buluyor.

Bazen jüri yapılan işleri çok beğenip birbirinden ayırt edemediği zamanlar oluyor. Bu zamanlarda bir kategoride iki ödül verildiği de oldu geçmişte.

Bu yol ayrıca bir de jüri özel ödülü verilecek.

Yine 28 yıl öncesine dönelim.

Yukarıda da belirttiğim gibi ödül verileceğinin ilk açıklandığı yıllarda sanayicilerin de yoğun ilgisini çekmişti ödüller.

Ödüllerin açıklanma günleri de öyle.

Türkiye genelinde de büyük yankı uyandırmıştı, bir oda tarafından verilen bu çok önemli ödüller.

Yerli sanayinin gelişmesine önemli katkıları da oldu.

Teknoloji geliştirme ve ürün geliştirme kategorileri önemli olduğu kadar, teknoloji uygulama ödülleri de büyük önem taşıdı yıllardır.

Ve 28 yıldır da sürüp geliyor bu ödüller.

Düşünenler ve bunu sürdürenlerin Eskişehir’e katkıları büyük gerçekten.