Yanlış : Demir parmaklık, panjur, çelik kapı, kırılmaz cam beni hırsızlardan korur.
Doğru : Bu tür mekanik önlemler hırsızları ancak yavaşlatır. Mekanik önlemlerin yeterli olabilmesi için alarm sistemi kurdurulmalıdır.
Yanlış : Oturduğum site girişinde güvenlik görevlisi yada bekçi var, evime yada iş yerime hırsız giremez. 
Doğru: Güvenlik görevlisi caydırıcı bir önlem olsa da içeriye giren herkesi tanımak mümkün olamayacağı için kötü hırsızları engellemek oldukça zordur.
Yanlış: Benim sigortam var, alarm sistemi kurdurmama gerek yok.
Doğru: Sigorta hizmeti hırsızlık sonrası zararlarınızı karşılar, hırsızlığı engellemez yada hırsızı yakalayamaz, üstelik canınızı korumaya almaz. Sigorta ve alarm sistemi birbirinin tamamlayıcısıdır, alternatifi değil.
Yanlış: Evde her zaman birisi oluyor, ev hiç boş kalmıyor alarm sistemini zaten kullanmıyacam. 
Doğru:  Hırsızlık girişimlerinin yüksek bir kısmı ( üçte ikisi ) hane halkı evdeyken gerçekleşmektedir, ayrıca alarm sistemi sadece malınızı değil canınızı da korumaktadır.
Alarm sistemi hırsızlık önleminde alınabilecek en iyi önlem fakat alarm sisteminin düzgün çalışıyor olması gerekmektedir. Alarm sistemi bakımı nasıl yapılır konumuzu göz atın, alarm sistemi bakımınızı mutlaka yapın.
 
HIRSIZ ALARM SİSTEMLERİ
Alarm Sistemleri ; Hırsızlık soygun ve gasp olaylarının hızla artış gösterdiği günümüzde caydırıcı ve engelleyici özelliği en yüksek yöntemlerden biriside hatta en önemlisi şüphesiz elektronik güvenlik sistemleridir. Günümüz teknolojisinde kullanılan profesyonel hırsız alarm sistemlerinde kullanılan tüm ekipmanlar, profesyonel ve güvenliğinizi en üst seviyeye taşıyacak teknoloji ile donatılmışlardır. Dünya üzerinde yapılan araştırma ve çalışmaları gösteriyor ki ilerleyen zamanlarda elektronik güvenlik ve alarm sistemleri çok yaygın bir şekilde kullanılmaya devam edecektir.
Hırsız alarm sistemleri bilinenin aksine uzmanlık isteyen bir iştir. Bütün alarm sistemlerimiz profesyonel yapıda ve en uygun fiyatlardadır. Alarm Sistemi ihtiyaçlarınız için bize ulaşın sizin için en uygun sistemi birlikte oluşturalım.
Bir hırsız alarm sisteminin en üst seviyede performans sağlayabilmesi için öncelikle kullanılacak ürünlerden projeye uygun olarak tasarlanmalı ve doğru ürün tercih edilmesi gereklidir. Bununla bağlantılı olarak bir alarm sistemi kullanıldığı yere göre doğru seçilmeli, alarm sistemlerinde tercih edilen ürünler doğru şekilde montaj yapılmalı ve belirli periyotlarla gerekli test ve kontrolleri düzenli olarak yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bir güvenlik sistemi  çok nadir zamanlarda gerekli olacak (çünkü ev veya işyerimize birkaç gün arayla bir hırsız girmesi düşük ihtimaldir.) ve gerekli olduğu durumda doğru çalışmaması çok ciddi maddi zararlara yol açacaktır.
Bir hırsız alarm sistemi satın alınırken, ürün kalitesinin yanında kullanılan tüm yardımcı malzemelerin kalitesine dikkat edilmelidir. Alarm sistemlerinin sağlıklı ve uzun yıllar sorunsuz hizmet verebilmesi için mutlaka bu işin uzmanları tarafından uygun altyapı ekipmanları ile kurulması gerekmektedir. Olması gerektiği gibi kurulmamış, amatörce kurulan sistemler hırsız alarm sistemi olmaktan çok, hayatınızda yeni sorunlar oluşmasına neden olmaktadır. Alarm sistemi kurulmadan, kurulacak yerin tüm detayları düşünülerek, ürün seçiminde hassasiyet gösterilmeli ve ürün seçimi uzman kişilerce yapılmalıdır.                    
 

BİLİŞİM UZMANI ;  ERGÜN YILMAZ

[email protected]