Kanlıkavak deyince aklımıza ne gelir..

Çocukluğumuzun piknik alanıdır Kanlıkavak, otobüsler tutulur haftasonu pikniğe gidilirdi. Birçoğumuzun sevgilisiyle buluştuğu, ailesiyle mangallar yaptığı koşup oynadığı yerdi Kanlıkavak .

Ama özelliklede son 20 yıldan sonra Kanlıkavak deyince Eskişehirspor, Eskişehirspor Altyapısı gelirdi aklımıza. Eskişehir'de her zaman öncelik Eskişehirspordur ve o yüzdende  öncelikler sırasında yer alır. Hadi şöyle bir hafızamızı yoklayalım ufak hatırlatmalarla başlayalım.

Kanlıkavak Altyapı Derneği'ni kimler kurmuştur.  İsmail Arca, Selahattin Örçüm, Osman Şahin, Celal Arabacı, Ahmet Karaçöl, Gani Gümüşcan, Orhan Tepeçalı, Serdal Eroy gibi çok değerli Eskişehirspor sevdalıları önderliğinde kurulmuştur.

Kanlıkavak İsmail Arca Tesisleri neden kurulmuş kuruluş amacı ve adı neden Eskişehirspor altyapı olarak  kurulmamıştı da Eskişehir altyapı derneği olarak kurulmuş. Burasını Dernek olarak kuranların amacı neydi. Evet amacı çok net ve kısaca anlaşılır vaziyette şöyledir ; Türkiye liglerinde mali sıkıntısı olmayan kulüp yoktur. İşte Kanlıkavak'ın dernek olarak kurulması düşüncesi de Eskişehirspor'un yaşayacağı sıkıntılı günlerinde satılmasın, veya Eskişehirspor'a  haciz işlemi olursa Kanlıkavak bir sigorta olarak kalsın diyedir. Daha yakın tarihlerde de Eskişehirspor maalesef kötü yönetimler neticesinde mali yönden zor durumda kaldı, işte o kötü günlerde Kanlıkavak yukarıya kucağını açıp akademi liglerine dışarıdan alınan oyuncuları barındırmıştır, ve hatta A takım oyuncularının bile belli bir süreliğine kaldığı bilinmektedir. Bunların yanında ayrıca Kanlıkavak altyapının  asli görevlerden bir diğeri de futbolcu yetiştirmektir.

Alper Potuklar, Ömer Faruk Canbirdi, Bedirhan Altunbaş, Metehan Altunbaş, Fıratcan Üzüm, Furgan Polat ve Dorukhan Toköz örneklerindeki gibi yüzlerce futbolcu yetişti. Kanlıkavak kendi yağında kavrulurken herhangi bir maddi destek te görmemesine rağmen yukarda saydığımız futbolcular dan bazıları büyük paralara satılırken gazetelerde manşet manşet herkes resim çektirme yarışına girdi.

 Kanlıkavak iyi, Kanlıkavakla oynamayın beyler sizlerde geçicisiniz, canınız sıkılınca bırakıp gideceksiniz daha önceki yarım bıraktıklarınız gibi, sonra ortada kalan  Eskişehirspor'un geleceği olan çocuklara yazık olacak. Anlaşılan o ki  songünlerde Kanlıkavak'ı itibarsızlaştırma gayretleri gözükse de  bu futbolcuları yetiştiren antrenörlere ve kurucularına çok büyük haksızlık olur. Yönetimler gelir geçer fakat bu tesisi Eskişehirspor'a hizmet için alınteri akıtan büyüklerimize ve bu değerli insanlara haksızlık değilmidir.  Vefa  nerededir Eskişehirspor'a bu kadar açık  bir şekilde hizmet eden bir derneğe ve kişilere saygı duymak gerek. Transfer tahtasının kapalı olduğu dönemlerde Eskişehirspor'un kolu kanadı olan bu Kanlıkavak tesislerinin kabahati nedir. Tüm Türkiye Buradan yetişen Bizim çocukları izledi  bizlerde   gurur duyduk sizlerde gurur duydunuz.

Altyapının amacı A takıma oyuncu servis etmektir ve özelliklede dikkatinizi çekerim Eskişehirli yani bizim çocukları yetiştirme gayreti içindedir. Yüzlerce oyuncu şuana kadar A takım yolunu tutmuştur.  İşte bu yüzdende Kanlıkavak'ın oyuncu yetiştirme konusundaki görevini yaptığını düşünüyorum. Kanlıkavak'ın seçilmişleri ve Eskişehirspor'un seçilmişleri zamanı gelince değişecek bulundukları yer geçicidir aslolan ve en büyük olan Eskişehirspor.

Zaman geriye çalışmaz, aynı masaya oturup Eskişehirspor'un çıkarı olan bir kararla masada  doğruyu bulmak gerek.