Malum Eylül Ayı olunca; Eylülde aşk, eylülde acı, eylülde yalnızlık zordur, Eylülde her şey zordur, ben eylülü onun için severim” Demiş Şair

 Ülkemizin Dört Büyükler dediğimiz Takımlarından Birtanesinin hocası olan Sayın Abdullah Avcı açıklama yapıyor  haftada 2 maç oynamaktan yakınıyor,

Ayrıca Avcı’nın 24 günde 6 maç söylemi de artık çağ dışı. Hafta içinde 76 takım play-off turu oynadılar. Bunların hepsi bu ay 6-7-8 maça çıktılar zaten, Ülkemizde yabancı futbolcu çoğunluğunu göze aldığımızda bu düşünceye sahip olan kesim genelde Yerli Antrenörlerimiz  olarak gözükmektedir. Eğer Avrupada başarı bekliyorsak Haftada 2 maç oynamayı çok rahat başarmalıyız.

Vee evet yine hayretler içerisinde izliyoruz; İrfancan Kahveci takım arkadaşı olan Ferdi Kadıoğlunu Azarlıyor, neden çünkü Tüm Türkiye’nin gözü önünde  Kerem Atürkoğluna kafa ve Yumruk atan MARCAO’yu birçok kişi hâkli bile buldu böyle bir durumda nebeklenirki. Kötü yine örnek oldu. Oysa Hiçbir oyuncu diğer oyuncuyu herkesin gözü önünde azarlayamaz, Rakibe olduğu kadar takım arkadaşına da saygılı olmalısın. Ama tabi hep önümüzde kötü örnekler var.

Bu Hafta sonu oynanan Ankaragücü Beşiktaş Süperlig müsabakasında seyirci sahaya atladı ve bir futbolcuyu tekmeledi sonuçta kendini ve arkadaşını savunan oyuncu kırmızı kart gördü cezalandırıldı. Olayı yapan kişi ifadesi alındı ve serbest kalacak bilmem kaç maç müsabakaları izleyemeyecek ohh cezaya bak ne ala oturup evinde TV den seyredebilecek. Sen  2015 Yılında otobüse mermi yağdıranları bulup ceza vermessen  bu olayları bitiremezsin kötü yine örnek oldu,

Bu ülke futbolunun ritminin, hızının önünü kesen ve bir tekaütler (emekliler) ligine çeviren futbolcu, hakem ve teknik adam sorunu bu. Biri yalandan sakatlanıyor, diğeri en küçük müdahaleye düdük çalıyor, öbürü de tüm bunları taktik olarak kullanıyor. Kandırıyorlar bizi. Sizi başarıya götürecek olan sahip olduğunuz sistem ve planınızdır. Birçok takımın ne bir sistemi ne de planı var. Sadece oyuncu sakatlıkları ve yapılamayan transferine bahane bulmak bir teknik adam açmazıdır.

Sahi Rezerv Ligimiz olacaktı hani ve ilk haftası da oynanmıştı çoğumuzun haberi bile olmadı.

Kimin umurunda Rezerv Lig! Hiçbir yönetici ve başkanın, futbol, gençler, gelecek vs. gibi bir kaygısı yok. Tüm kaygıları şampiyon olmak ve bunun için maksimum etki alanını yaratmak. Çünkü şampiyon olamadılar mı, kendileri başarısız olacak. Bunu göze alacak lider bir başkan ve vizyon görüyor musunuz siz bu ülkede? Süslü laflarla ve provokasyonlarla başarısızlığı başkalarına yüklerler.

Uzun yıllar Süper Lig maçları öncesinde aynı zeminde PAF maçları oynanırdı. En azından genç yeteneklerin seyirci ile buluşması ve oyuncuların motivasyonu açısından fark yaratırdı.

Rezerv Lig kötü bir fikir değildi, ancak ölü doğdu. Kulüplerin antrenman sahalarında oynanan bir lig zaten ölmeye mahkumdu. Bu maçların as takımların oynadığı günlerde ve sahalarda sahne alması gerekiyordu. 90’larda olduğu gibi sporseverler, Rezerv Lig maçını izlemek için o gün statlara erken gelmeye motive olmalıydı. Ancak muhtemelen Türk futbolunun kronik zemin problemi nedeniyle başarılamadı maalesef ve 30 Haziran 2022 tarihinde kurulan ligde ilk maç, 6 Ağustos 2022 tarihinde İstanbulspor ile Trabzonspor takımları arasında oynanmıştı. Rezerv Lig, 1 Eylül'de TFF kararında Rezerv Lig'in kaldırıldığı açıklandı.