Siyaset  anladığım bildiğim bir  şey değil o yüzden siyaset yazmayacağım. Kimse Kusura bakmasın  ekonomimiz çokta iyi olmadığı bir ortamda asgari ücretlinin evini zar zor geçindirdiği ülkemizde  futbolcuların aldığı paralar  milyon dolarlar, milyarlar havada uçuşurken, Beşiktaş hocası Abdullah Avcı hocamız aylık bir milyon TL ye anlaşmış  ve üstelikte anlaşma fesih edilince işsizlik maaşı yani başka bir takımla anlaşma yapana kadar aylık bir milyon iki yüzbin TL alacakmış. Vah ülkem ve vah ülkemin kulüpleri efendim sonra kulüpler borç batağında transfer yasakları ve  puan silmeler diyoruzda, kulübü yönetmesi için seçtiğimiz kişiler bu imzaları atarken bol keseden bunlara yetkiyi veren merciler ve verilen yetkiler ne kadar doğru.

Konumuza başka bir pencereden bakalım, Hocamız Abdullah avcı bey bu kadar parayla  heralde takımı Şampiyonlar liginde final oynatmıştır diye tahmin ediyoruz dimi, yanıldık takım son 10 yılın en kötü sezonunu yaşıyor.  Futbolmu şuana kadar seyir zevki veren bir görüntüde çizmedi. O zaman Türkiye'de futbol kulüplerinde bir yönetici beceriksizliği söz konusu değilmidir.

Birazda Antrenör, Futbolcu değilde olaya yönetim tarafından bakalım  yöneticilerimizin kulüp yönetme becerisi varmıdır kulübü yönetmeye maddi imkanı varmıdır ve en önemlisi de kulübü bir şirket düşünürsek çekip çevirecek becerisi varmıdır. Şuana kadar bahsedilen yönetici özellikleri futbol bilgisi gerektirmeyen bir meziyet istiyor konumuz futbol oluncada birde diğer türlü kulübün menfaateleri doğrultusunda  Futbolcuyla sözleşme imzalarken, Antrenörle sözleşme imzalarken Birkaçyıllığına yönetici olarak geldikleri kulübü bukadar borç batağına sokmaya sözleşmelerdeki bütün insiyatifleri kulübün aleyhine imzalamaya hakları varmıdır var ise bu beceriksizliklerde daha sonra  ödeme planlarındada onların sorumluluğu olması gerekmezmi.

Birazda Eskişehirspor'a değinelim. Eskişehir Teknik ekibi ile sohbet etme imkanımız oldu çok iyi niyetli bir teknik kadroya sahibiz ellerindeki malzeme ortada Birinci ligte tüm takımlar takviye yaparken Eskişehirspor en iyi adamlarını kaçırdı ve yerlerine  altyapıdan Kanlıkavakta yetişip serpilen  Orhan KAMACI hocamızın genç yetenekler olan Yiğit UTKU GÖK,Doğukan ÜNAL;Selman ÇİFTKANATLI. Bilal CEYLAN, Sezgin ÇOLPAN, ve Bedirhan AKÇAY gibi 17 yaşındaki gençlerle takviye yaptı. Görünen o ki gençlerle sahada savaşacağız  ya kurtulacağız yada savaşarak öleceğiz. Kurtulursak yönetimde dahil tüm herkesin Eskişehir Vali H. Demirkol tesislerine heykellerini dikilmesi gerekmektedir. Düşersek Cesurca savaşarak düştük deriz Vesselam. Ancak Eskişehirsporu bu hale koyanlar Hey Siz Korkaklar  izleyin cesurları, Selam olsun Cesurlara elini taşın altına koyanlara Cesur yüreklere  selam olsun ve  helal olsun..

Cesurlar kaybetseler bile daima mutludurlar…

                                                                                                           MUHSİN ÇAKALLI