Türk futbolunun gelişimi, Milli takımlarımızın güçlü kadrolara sahip olabilmesi, amatör futbol kulüplerinin bilinçli desteklenmesi ile yakından ilgilidir. Amatör futbol kulüpleri genç ve kaliteli futbolcuları Türk futboluna kazandıran tek kaynaktır. Peki, bu denli önem taşıyan amatör kulüplerimize devlet ve bireyler olarak gerekli destek veriliyor mu? Yeterince idman sahaları, müsabaka sahaları, kulüp yerleşkeleri yapılıyor mu?

Amatör futbol kulüplerine maddi destek veren fabrikalar, iş yeri sahipleri teşvik edilmeli, özendirilmelidir. Gurbette çalışan Türk işçilerinin çocuklarından onlarca genç Avrupa kulüplerinde futbol oynarken, Türkiye de ikamet eden insanımızdan bir veya iki oyuncumuzun Avrupa takımlarında oynamış olması, bu oranın çok fazla olması, amatör takımlarımıza verdiğimiz önemle doğru orantılıdır.

Kısaca ve özetle Futbolun Tek Adresi olmaz Altyapılarda Şehrin Profosyonel takımı tüm mahallelere ambargo koymamalı öncelikle  mahalle takımlarını yaşatmalıyız mahalli takımlar nekadar güçlü olursa  zorluk oranı yüksek bir lig yaşanır.

 Mahalli takımlara destek olmalıyız onlara spor alanları yaratmalıyız  ki  Mahalli takımlar  güçlensin güçlenince  daha iyi daha çok iyi çocuklar yetişsin, yetişsin ki oralardan A yakıma yükselsinler  ve böylece bulunduğumuz şehirde ikinci üçüncü Profosyonel takımlar  çıksın.

 Oyuncu kalitesi ve oyuncu sayısı anlamında destek verilmeli, semt takımlarında yetişen yetenekli oyuncular takibe alınmalı, Sahi Şehrimizin takımının  scout ekibi varmı taramalar yapıyormu bilen varmı, öncelikle bu ekip kurulmalı  tüm şehri ve  Tüm Türkiye’yi taramalı. 15-20 Oyuncu çağırıp  2 gün buralarda seçme yapmayla bu işler olmamalı. Bu seçme yapmak fikri nereden kimden geldiyse  çok acemice ve Eskişehirspor'a yakışmayan bir tercih. Eskişehirspor'a alınacak bir oyuncunun Araştırma, Bilgi toplama, oyuncu değerlendirme tüm analizleri tüm verileri  toplanarak  Scout-Scouting-Recruıter- Recruıtment  süreci tamamlanarak karar verilmeli diye düşünüyorum. Yaniii profosyonel Scout ekibi kurarak başlamak olsa gerek.

                                                                                 04.11.2021

                                                                                 MUHSİN ÇAKALLI