Kaplumbağa beslemek için onun bünyesine uygun bir doğal ortam hazırlamak gerekir. Bu doğal ortamı sağlamak için kaplumbağa akvaryumları ve kaplumbağa evleri evcil hayvanınız için çok idealdir. Kaplumbağa akvaryumu, su kaplumbağalarının içinde rahat bir şekilde yüzebileceği kadar suyu alabilir bir şekilde olmalıdır. Ortalama olarak 20 yıl yaşayan kaplumbağalar ev ortamında da uzun ömürlü olabilmeleri için onlara özenle bakmak gerekmektedir.

Yüzdükten sonra kurumaya da ihtiyaç duyan kaplumbağalar için ideal olan kaplumbağa akvaryumları arasında bahçeli ve teraslı, ahşap kaplamalı, şık görünümlü akvaryumlar bulunur. Yüzdükten sonra kurumak için terasa çıkarak kuruma imkanı olan kaplumbağa doğal ortamındaymış gibi hisseder. Kaplumbağa akvaryumu arasında iki çeşit akvaryum bulunmaktadır. Bu akvaryum çeşitleri şu şekildedir;

·         Cam Kaplumbağa Akvaryumu: İçinde yapay çim kaplı bir rampa ve dinlenme alanı bulunan akvaryum çeşididir. Kaplumbağa bahçesi de denmektedir.

·         Kaplumbağa Havuzu: Genellikle su kaplumbağası akvaryumu olarak tercih edilmektedir. Farklı boyutlarda bulunan bu akvaryum çeşidinin içinde bir de plastik palmiye bulunur.

Kaplumbağa Vitamini

Evcil hayvan beslemek başlı başına bir bakımı da beraberinde getirmektedir. Özellikle çok narin hayvanlar olan kaplumbağaları beslemek biraz daha özen istemektedir. Doğal ortamlarında uzun yıllar yaşayabilen kaplumbağalar ev ortamında da sağlıklı ve uzun yaşayabilmeleri için doğru bir şekilde beslenmeleri gerekir. Bu yüzden haftada 1 ya da 2 defa vitamin takviyeleri almalıdırlar.

Ekran Alıntısı-363

Kaplumbağalar ve diğer birçok evcil hayvanlar için pek çok vitamin üretimi yapılmaktadır. Özellikle sürüngen hayvanlarda görülen hastalıklarda direnci artırması için üretilen vitaminler soğuk algınlığı ve benzer rahatsızlıklara önleyici bir takviyedir. Kaplumbağa vitamini özellikle güneşe daha az maruz kalan ve zaman içinde vitamin eksikliği yaşayan kaplumbağalar için önemli bir destektir. Kaplumbağaların iskelet ve kabuk yapısını destekleyen birçok vitamin çeşidini ve daha fazlasını Juen Pet Markette bulabilirsiniz.

Kaplumbağa Aksesuarları

Özenli ve sağlıklı bir alanda uzun yıllar yaşayabilen kaplumbağalar için akvaryumlarına ya da yaşam alanlarına özgü birçok aksesuar çeşidi bulunmaktadır. İlk olarak kaplumbağanın yaşadığı alan temiz ve rahat bir şekilde yaşayabilmesi için geniş olmalıdır. Kaplumbağaya rahat bir ortam sunmak için üretilen kaplumbağa aksesuarları farklı işlevler görmektedir.

En önemli aksesuarlardan biri sürüngen filtresidir. Sürüngen filtresi akvaryumda hijyenik bir ortam oluşturmak için üretilmektedir. Sürüngen filtresi akvaryum içindeki suyu temizler ve kaplumbağa için sağlıklı bir yaşam alanı sunar. Diğer bir aksesuar ürünü de teraryum ısıtma kablosudur. Hem ıslak hem de kuru yüzeylerde çalışabilen teraryum ısıtma kablosu kaplumbağanız için ısının düzenli bir şekilde dağılmasını sağlamaktadır.

Kaplumbağa akvaryumun da doğal ortamında yaşıyor gibi yaşaması için plastik bitki maşası, kaplumbağa adası, doğal ahşap köprü ve teraryum sirkülasyon pompası gibi birçok aksesuar bulunmaktadır. Bu aksesuarlar ve daha fazlasını juenpetmarket.com adresinde bulabilmek mümkündür.

Editör: Mustafa YILDIRIM