Karbonhidrat tozunun içerisinde glikoz bileşikleri bulunur. Takviye bir ürün olduğu da söylenebilir. Protein, yağ, karbonhidratlar, mineraller, vitaminler, amino asitler ve diğer takviyeleri içeren yüksek kalorili bir üründür. 

Karbonhidrat tozu uzun saatler gerektiren çalışmalarda yorgunluğu giderici etki gösterip dayanıklılığı arttırır. Daha kolay ve hızlı bir biçimde hacim sağlar. Vücudun enerji ihtiyacını karşılar. Kilo aldıran bir takviye olduğu söylenebilir. Sporcular sıklıkla bu takviyeyi alıp uzun süre egzersiz yapabilecek enerjiye kavuşurlar.

Karbonhidrat Tozunun Faydaları Nelerdir?

Karbonhidrat tozunun birçok faydası vardır. Karbonhidrat tozu yeterli miktarda kalori alımına destek verir. Karbonhidrat tozu yüksek miktarda enerji içerdiği için kalori fazlalığını beraberinde getirir. Doğal bir beslenme ile kalori fazlalığı sağlanamadığı durumlarda karbonhidrat tozundan faydalanmak mümkündür. Kişi ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karbonhidrat tozu ile alabilir.

İhtiyaç duyulan lif, vitamin ve mineralleri almak için yeterli meyve ve sebze tüketilmesi tavsiye edilir. Fakat yeterli meyve ve sebze tüketimi olmadığında karbonhidrat tozu tüketerek de ihtiyaç duyulan vitamin, mineral ve lif alınabilir. Bu toz ile vücut ağırlığı artarken yağ yerine kas kazanmak mümkündür. Siz de karbonhidrat tozunu tüketmek isterseniz ürüne https://www.protein34.com/karbonhidrat-tozu-kilo-aldirici-gainer adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM