Es Gazetesi olarak CHP Genel Merkezi'nde  aday adayı olan başkan adayları ile ilgili toplantı yapılacağı haberimizden sonra diğer gazeteler de değerlendirmelerde bulundu.

Bizim haberimizde toplantının ne zaman yapılacağı, kimler katılacağı ayrıntılı olarak verildi, hatta Ankara'ya gitmeden önce milletvekili Kazım Kurt ile PM üyesi Gaye Usluer'in biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptığını da kamuoyuna yansıttık. Bugün Eskişehir'de birkaç gazete genel merkezdeki toplantıyı değerlendirilen haber ve yorumlar vardı.

Dikkatimizi çeken, gazetelerde çıkan haberlerde genel merkezdeki toplantıya Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe başkanlarının da katıldığı ifade ediliyordu. Hatta iki ilçe başkanı Erdal Çakıcıer ve Vural Yörük'ün ağzından toplantının "verimli geçtiği ve memnun oldukları" yazıyordu.

Bizim haber kaynağımızın toplantıya kimlerin katıldığını söyledi. İlçe başkanları Ankara'ya, Milletvekili Kazım Kurt, PM üyesi Gaye Usluer, İl Başkanı Nihat Çuhadar ile birlikte gittiler.

İlçe başkanları genel merkezde oturdular ama Kurt, Usluer ve Çuhadar toplantı odasına geçtiler. Genel merkez yöneticileri durum değerlendirmesi yaptılar, taleplerini dile getirdiler.

Anlatmak istediğimiz şu.

Bugünkü gazeteler, CHP genel merkezindeki toplantıya ilçe başkanlarının katıldığı tümcesi. Hatta ilçe başkanları bile konuşturulmuş. Şimdi burada kim kimi kandırıyor.

Medya mensuplarına; Ankara'ya gidip toplantıya katılmayanlar 'katıldık' diyenler mi, yoksa araştırmadan veya yanlış anlamadan dolayı okurlarını yanıltan medya mensupları mı?

Kısacası, CHP Genel Merkezi'nden gelen genel başkan imzalı genelgede bu toplantıya kimin katılacağı apaçık ortada.