2 Eylül Eskişehir'in Kurtuluşu... Emperyalist ülkelerin ülkeyi paylaştıkları ve verdiğimiz bir Kurtuluş Savaşı..
Özellikle 12 Eylül darbesi ile bayramların tadı kalmadı. Zaten 12 Eylül'ün generalleri Mustafa Kemal'i heykellerle, duvarlara asılan fotoğrafla halktan koparıp 'Gardorapçı Atatürkçü'ler yetiştirdi. 
Adli yıl açılışı nedeniyle Eskişehir Baro Başkanı Rıza  Öztekin, Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın bulunduğu törende hükümete ağır eleştirilerde bulunmuş.
Haberi sitemizden okuyabilirsiniz.
Öztekin'in uzun konuşmasından kısa bir bölüm:
"“Milli mücadele, Cumhuriyet kolay kazanılmadı,  buna sahip çıkmamız gerekiyor. Şimdi hukuk devletinden, bağımsızlıktan söz edeceğiz, peki hukuk devleti milli devlet olmadan mümkün müdür? Asla değildir, bağımsızlık olmadan mümkün müdür asla değildir. Tabi ki cübbemize mesleğimize sahip çıkacağız, ama önce bağımsızlığımıza sahip çıkacağız, çünkü bağımsız olmayan bir ülkede hukuk devletinden söz etmenin anlamı yoktur, adaletin de bir anlamı yoktur.
Adli yılın önemi çok, çünkü avukatların sorunları yargının bir parçasıdır. Avukatların sorunları çözüldüğünde hukuk devletine, yargıya katkıda bulunacaklardır. Bakın şimdi anayasa değişiyor, yeni anayasan,dan herkes mucize bekliyor, yani anayasa çıktığında terör bitecek, işsizlik azalacak, malum davadaki sıkıntılar düzelecek… yok böyle bir şey. O kadar büyük beklenti var ki ama ben bu beklentinin gerçekten boş çıkacağını düşünüyorum."
Tek başına iktidar olan AKP, dediğim dek sürecini hep yaşattı.
Zaten Başbakan'ın söylemlerinde; 'Yüzde 50'yi zor tutuyorum' diyerek Taksim Gezisi eylemlerine katılanlara gözdağı vermedi mi?
Bu söze bakarak  Dünya Barış Günü'nde de AKP ülkenin yüzde 50 ile 'barışık' değil, anlamına gelir.
Eskişehir Kurtuluş törenleri sonrası birkaç telefon geldi.
'Efendim, her yıl 10. Yıl Marşı çalar katılanlar birlikte okurduk. Bu yıl çaldırmadılar."
Hatta daha ileriye gidip; 'Bu marşları Askeri Bando çalışıyordu. Vali istemiş, 10. yıl marşı çalınmadı" diye eleştiriler yapıldı. 
Bu eleştirilerin yanıtı Vali verecektir.
Toplumun duyarlı olduğu bir konu üzerine sessiz kalmaz Vali...
Ali İsmail Korkmaz olayında hemen konuşmuştu...
Gerçi söyledikleri büyük tepkiye neden olmuştu, hatta başta Adalet Bakanı olmak üzere bazı bakanlarda Vali'nin sözlerini eleştirmişlerdi.
Neyse efendim 10. Yıl marşı deyince benimde gençlikten kalan ve arada bir de olsa söylediğim bir marş var.
Bende biraz mırıldanayım bari:
"Gün doğdu hep uyandık
Siperlere dayandık
Bağımsızlık uğruna da
Al kanlara boyandık
Yolumuz devrim yolu
Gelin kardaşlar gelin
Yurdumuza yanki doldu
Vurun kardaşlar vurun
İşçi-köylü hep hazırız
Faşist düzene karşı
Halk savaşı vereceğiz
Emperyalizme karşı"