Büyükşehir Belediyesi ekipleri çok ilginçtir belki de hatalarının, eksiklerinin, yetersizliklerinin üstünü örtmek adına vatandaşa verdikleri hizmetlerde oluşan kuyrukları bir başarı gibi bülten hazırlayarak, belediyenin sosyal medya hesaplarından  kamuoyuyla paylaşıyor.

Nasıl eski SGK önlerinde, hastanelerde, tanzim satışlarında (örnekleri çoğaltmak mümkün) oluşan kuyrukları eleştirdiysek, Büyükşehir’deki kuyrukları da eleştirmek hakkımız. Eskişehir'de ilginç şeyler oluyor. Hoca ve ekibi bir işin PR’ını iyi yapar. Müzelerdeki, senfoni konseri bileti için girilen kuyrukların da reklamını iyi yaptı, helal olsun...

Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı hizmetleri kimse inkâr edemez. Zaten belli noktalarda eleştiri getirmek de birini bütünüyle beğenmemek, takdir etmemek anlamına gelmez, ancak bizde şöyle bir kültür var; herhangi birini eleştirdiğinizde, onun düşmanlığını kazanırsınız, çoğunlukla yanlış anlaşılırsınız, yine de biz görevimizi yapalım, biz eleştirelim ki vatandaş daha iyi hizmet görsün...

Büyükşehir’in hayata geçirdiği hizmetlerde, projelerde eksikler, hatalar, bakımsızlıklar, yanlışlar, yetersizlikler, yok mu?

Turizm kenti dediğimiz Eskişehir'de şehir dışından gelenler için yemek, tuvalet, otopark, hediyelik eşya, rehber sorunları hat safhada... Bu saydığım sorunların tamamını Büyükşehir’e yüklemek elbette haksızlık olur.

Eskişehir için Kuyruk turizmi dedik ya...

 Belediye özellikle Balmumu Müzesi, Porsuk’ta hizmet veren gondol, müzelerde, Kentpark Plajı’nda ya da en son aklımızda kalan Senfoni konseri bileti için oluşan kuyrukları övmek yerine, azaltmak için çözümler üretmeli.

Yapıldı mı peki hayır…

  Büyükşehir’in diğer hizmet alanlarına da bakarsak…

Sazova Bilim Parkı'nda bulunan, parklarda, kaydıraklar adeta dökülüyor. Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Basın Halkla ilişkiler Daire Başkanı Deniz Kaplan'a fotoğraflarını çekerek konuyu ilettim, umarım ilgilenmiştir.

Sazova ve Kent Park'ta tadilattan geçmesi gereken pek çok yapı var.

Çocuklar için yapılan Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi’nden randevulu ve az sayıda çocuk yararlanabiliyor. Kenar mahallelerdeki çocukların bunlardan yararlanması biraz zor görünüyor.

Masal Şatosu örneğin, açılalı kaç yıl oldu bir kere bile çocuğumuzla gezmek kısmet olmadı. Her gittiğimizde ya tadilat çalışması vardı ya da kapalıydı.

Keza yaz okulları da öyle... Daha fazla çocuğun ve özellikle kenar semtlerde bulunan çocukların yararlanmaları için özen gösterilmeli.

Hafta sonu yıllar sonra Kent Park’taki plaja gittim. İlk açıldığı yıllar ile şimdiki plajı karşılaştırma olanağım oldu. Temizlik, hijyen zayıf, oldukça bakımsız görünüyor, şemsiye ve şezlong sayısı çok yetersiz, kafeterya yetersiz. Girişte 18 TL alınıyor, içerdeki olimpik havuza girmek için 30 TL daha vermek gerekiyor.

İnsanlar iç içe. Plajdaki kum çok kötü, taş gibi toprağa dönüşmüş. Sadece erkeklerin kullandığı alanın kumu daha iyi mesela. Plajın karşı tarafı ve yan tarafı da halka açılmalı. Bazı vatandaşlar eşyaları ile suyun içinden geçerek karşıdaki yeşil alanları kullanabiliyor ancak buralara şemsiye ve şezlong konarak, halkın kullanımına açılırsa çok daha güzel olur.

Vesselam Büyükşehir Kuyruk turizminden uzaklaşıp daha fazla hizmet prensibini ön plana çıkartırsa takdiri hak edecektir.