Farenin yuvasının önüne kapan içine kocaman bir peynir koymuşlar. Fare kafayı uzatmış bakmış kocaman dev bir peynir. Sonra düşünmüş: mesafe çok kısa ödül çok büyük, bu işte bi iş var :)

Geçen hafta ulusal basında bir haber paylaşıldı. Bir bankanın İstanbul şubesi müdürünün yaptığı dolandırıcılık diye tanımlayacağımız bir olay. Yukarıdaki fare peynir olayını onun için yazdım. Meslekte bu tür dolandırıcılık şekline o kadar çok sık karşılaştım ki hala aldanan, kanan birilerin olmasına şaşırıp kalıyorum,  yüksek kar vaadi.

Şube müdürlüğü yaptığım bir ilçede başka bir banka şubesinden benzer bi olay yaşanmıştı. Olayı yapan enteresandır şubenin güvenlik görevlisi parayı kaptıranların büyük bir kısmı ise yine enteresandır ilçe emniyet müdürlüğü personelinin bir kısmı idi. Yöntem borsa da çok kazandıran hisselerin duyumunu önceden alıyorum oraya yatıracağım paranızı ve çok kazanacaksınız. Yemleme ise parayı yatıranlara bir ay sonra afaki kar payı verilmesi ve diğer kandırılacak kişileri oltaya takmak.

Şimdi gelelim en son olaya: Olaydaki rakam söylenen yazılan doğru ise çok büyük 80 milyon dolar. Bugüne kadar duyduğum en büyük rakam. Rakam büyük ve dolandırılanlar ünlü isimler olunca ilgili bankanın genel müdürü açıklama yapmak zorunda kaldı.

Yöntem daha çok kazanacaksınız vaadi her zaman iş yapar. Peki kimler para kaptırmış, spor camiasından ünlüler, iş adamları olduğu yazılıyor.

yaşlı bir avukatın sözüyle bitirelim “Bugüne kadar baktığım davaların büyük bir kısmı birbirlerine güvenen insanlardan oluşuyordu.

Güvenin lakin işinizi de sağlama alın.