Eskişehir’de yaşayıp gündem nedir diye sıkıntı çektiğimiz bir gün bile yoktur çok rahat söyleyebilirim.

Her ne kadar sanal oluşturulan çanta, gözlük, gömlek ya da bilboard gündem yaratma çabaları tutmamış olsa da…

Farkında mısınız bilmem Bürokratların yarattığı ve gerçekten mağduriyet yaratan esas gündemlere değinilmez dokunulmaz her nesepse.

Çevre yoluna yapılan cepler ilçe yollarında meydana gelen ölümlü kazaların bir anda önüne geçiverir. Su zammı feryat figan olur ama elektrik, doğalgaz, ekmek zammı tık çıkmaz.

Ya da bir sonraki yazı konumuz olacak sırf Eskişehir’de bizim bildiğimiz 5 tane Sma lı çocukları yaşatma feryadını ne bir muhatap duyar ne bir muhalefet seslendirir.

Gelelim esas konumuza.

Önceki hafta başı Eskişehir Anadolu Üniversitesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir iş birliği metni imzalandı.

Hayırlı olsun. Üniversitelerle bu tür iş birliklerini her zaman desteklerim.

Hemen akabinde Üniversite yerleşkesinde bulunan Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulunun Orta kısmına bu sene kayıt alınmayacağı ve mevcut eğitimi devam edenlerin 3 yıl sonunda mezun edilip okulun kapatılacağı ve valilikten gelecek yazının beklendiği velilere söylenir.

Tamamına yakını Üniversite çalışanı olan yaklaşık benim bildiğim sayıyla 2020-2021 döneminde 340 öğrencimiz bu okulumuzda tam gün esasına göre eğitim görmekteydi.

Şimdi tamamen ben yaptım oldu mantığı ve esas kitleyle konuşulmadan, bilgilendirilmeden, sorulmadan yapılan bir icraat.

Kazanımı var mı bence derseniz…Sıfır kazanç derim.

Yıllardır cazibe merkezi olan bir okulu kapatmanın mantığını açıklamak sanırım kolay değildir.

Kararın kime ait olduğunu bilmiyorum.

Eğer derlerse ilk ve orta okullar ayrı binalarda olacak o zaman Eskişehir’de diğer aynı durumda olan okulları da kapatın derim ya da buna adam akıllı bir açıklama ve gerekçe getirin derim.

Çoğu veli okul kıyafetini almışken, okul kayıtları yarılanmışken, özel okulların erken indirim süreleri geçmişken.

Dahası devlet okulları için adrese dayalı sistem mecburiyeti varken çalışan anne babaların çocuklarını iş geliş ve gidişlerinde yanlarında getirip götürdükleri düşündüğünde konu dahada içinden çıkılmaz olmaktadır.

Buradan konunun yarattığı mağduriyetlere duyarlı olmaları için öncelikle mesuliyet sahibi Anadolu Üniversitesi yönetimine, İl milli eğitim müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum.

Durduk yerde bunu nasıl başardınız bilemem.

Bir kez daha düşünün insanları zora sokmak, kafalarını karıştırmak ya da tatlarını kaçırmak anca bu kadar kolay olur diyorum.

İşi yoluna koymak yine sorumlu olanların sorunudur.

Devamında eğer bürokratlar bu işi arap saçına çevirirse sanırım irade sahibi siyasetçilerde şehirden bir kesimin mağduriyeti olan bu konuda duyarlılık gösterip ne yapıyorsunuz siz demelidir ya da diyebilirler mi…

Saygıyla, sevgiyle, muhabbetle Eskişehir’de Eskişehirli kalın bu şehir güzeldir, ve yaşanılır…