Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" projesi kapsamında iş birliği yapılarak Türkiye’de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinema ile buluşuyor.

Temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sağlayan proje, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Bu kapsamda, İlimizde programın ilk fazında 11.400 ortaöğretim öğrencimiz Espark AVM Cinemaximum ve Özdilek AVM Cinetime sinemalarında Ertuğrul 1980, Son Mektup ve Ayla filmlerini izleme fırsatı bulacaklar.

Öğrenciler sinemalara Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri ile taşınmakta olup, filmleri ücretsiz izleme fırsatı sunan sinema salonları ise öğrencilerimize patlamış mısır ikramında bulundular.

Sinema etkinliği hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Bu projeyle, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür ve sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Özellikle sinema ile defa tanışan öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimizin aileleri projeden büyük mutluluk duymuştur” dedi.

Editör: TE Bilişim