Son zamanlarda farkındaysanız sivil toplum kuruluşlarında bir hareketlenme var.

Birbirlerini ziyaret eden odalar, dernekler, sendikalar ve siyasi partiler.

CHP İl Kadın Kollarının başlattığı ziyaret atağı sürecek gibi görünüyor. CHP’lilerin ilk olarak Ak Parti Kadın Kollarına yaptığı ziyaret İşçi Parti ile devam etti. Diğer partilerin kadın kollarına da yapılacak gibi görünüyor bu ziyaretler.

Kadınların siyasette daha aktif rol almaları hep istenir durur. Kadın elinin değdiği yerlerde işlerin daha güzel olduğu da bilinir.

İki zıt partinin kadın kollarının böylesine buluşması umarız siyasi açıdan yararlı olur. Yoksa sadece ziyaret aşamasında kalmaz.

 

 * * *

Ticaret Borsası Başkanlığına Ömer Zeydan’ın seçilmesiyle bu kurumda da bir hareketlilik başladı. Daha önce kent ile pek ilgisi olmayan Ticaret Borsası şimdi kent sorunlarıyla daha yakından ilgilenir oldu.

Ziyaretler ise nezaket ziyaretinin ötesine geçip, sorunlarla ilgileniyor Borsa.

Son olarak Sanayi Odası’na yapılan ziyaret.

Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın amacının Eskişehir’e hizmet olduğuna dikkat çekiyor Özaydemir ve şunları söylüyor.

“Borsamız ile birlikte şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz güzel işbirliklerine devam etmek istiyoruz. Daha önce AB projeleri de dâhil birçok projede birlikte çalıştık. Eskişehir’e hizmet çabalarımız artarak sürecektir. Bu vesile ile bende bir kez daha Borsada görev alan yeni yönetimi kutlarım” dedi.

Yaptığı değerlendirmede hem Eskişehir Ticaret Borsası hem de Eskişehir Sanayi Odası’na üye olan sanayicilerin bulunduğunu ifade eden Ömer Zeydan ise, hedeflerin ortak olduğunu, sanayici ve tarım sektörünün arasındaki işbirliğini artması için çalıştıklarını vurguluyor ve “Eskişehir için çalışan ve Eskişehir için değer üreten oda ve borsamız bundan sonrada daha güçlü işbirlikleri ile şehrimize değer katmaya devam edecektir” diyor.

 

 * * *

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, TÜMSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Engiz ve beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği toplantıda, Eskişehir’in ve ülkemizin hedefleri için ortak irade ile ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguluyor.

 

Sosyal etkinlikleri ve kent sanayisinin gelişmesinin yanı sıra sorunlara yaklaşımıyla bildiğimiz Sanayi Odası’nın Bakan Hayati Yazıcı ve eski vali şimdiki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a yaptıkları ziyarette de kentin sorunlarını aktarması, bazı önerilerde bulunması Eskişehir için önemli gelişmeler.

Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin görüşleri ayrı olsa bile bir araya gelmeleri ve ortak bir gündemde buluşmaları kentimiz için iyi gelişmeler.

Evet ortak gündem Eskişehir olsun.