Partililer ezberlemişler aynı şeyi hep beraber koro halinde söylemeye. Bir iki örnekle başlayalım.

1.      O bizim partilimiz değilmiş.

2.       Partili olmak gelip tabandan başlayarak çalışmakmış

3.      Ya düne kadar şuydu şimdi partiye geldi.

4.      Biz onun ne olduğunu biliyoruz

5.      Yok, öyle kolay yer almak.

6.      Ya arkadaş bu içki içiyor.

7.      Dün partiyi yerden yere vuranlar bu gün partilimi oldu..

Tabii bu duyduğum ve benim aklım da kalanlar bunu daha da uzatabiliriz.

Şimdi cevaplayalım

1 partilin değil anladık da neden siyaset yapıyorsun partini büyütmek için değimli?

2 Tabandan gelip çalışmak o kişinin bu güne kadar verdiği çaba ve birikimi acaba senin partinin için de bir yerlerde olanlardan çok mu az .

3.İyi işte demek ki başarılı olmuşsun ki senin partine gelmiş. Sen bunu istemiyor muydun? Neden partine gelince laf ediyorsun?

4.Oy isterken ayrım yapmıyorsanız onun ne olduğu konusu sizi ilgilendirmezken. parti de yer almak istediği anda böyle bir kriter geliyor aklınıza.?

5. Komik değimli? İnsanlar toplumun önünde başarılı olmuş sevilen sayılan insan gelip senin partinde kolay yer almış mı oluyor?

6. sana ne içkisinden sigarasından belki de birçok insan dan insandır. Böyle bir kriteri(kıstas) var mı partinizin.

7. Kutlamak lazım dün eleştirip bu gün partiniz de yer almak istiyorsa birileri. bu kutlama hem size hem gelen kişiye neden mi. çok gerçekçi biriymiş ki sizin eksiklerinizi söylemiş ve eleştirmiş. Sizi kutlamak lazım sizde eleştirenlere kulak vermiş kendinizi düzeltmişsiniz.

Bakın bu şikâyetleri hep duymuşuzdur. Ve bu şekilde kendilerini kandırarak yol alıyor partililer. Ama bu kadar şikâyet içinde tabii partilimiz olsun Ülkemiz ve dünyayı iyi takip eden, bu konular için toplumsal duyarlılığı olan ve toplum sorunları için sürekli üreten, başarılı insanları çekemiyorlar partilerine. Çünkü başarılı insan tabi insan olamaz. Ürettiği onca emeği yok sayıp birilerine iyi görünmek ve çıkarlarını düşünmek için harcamaz. Başarılı insanlar gidip o partiler de kolay yoldan yol almak isteyenlerle aynı mücadeleye girmezler. O kolaycılara da kızmamak lazım çünkü örnekleri çok, hep aynı kolaycılıklarla kendilerini bir yerler de gördüler. Diğer kolaycılar neden olmasın ki diye hangi parti popülerse o partide olurlar.

İstisnadır başarısı için partiler de görev verilen görev alan insanlar. O tipler de en acımasız eleştirilerle yol alır. 

Bir örnekle bu yazıyı şimdilik bitirelim. Son derece hümanist, başarılı, donanımlı biri parti de yer alınca o en çok eleştirenler yanında yer alır o ana kadar parti önemli değildir nasıl iş yaptırabilirim ya da nasıl bir işe atlarım diye yanındadırlar. Ama bir başka yer de o tipler o kişiyi yerden yere vururlar ve etkili de olurlar. Hadi siyasete devam büyümeye devam.