Eskişehir Stadyumunun temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Eskişehir'in yıllardır beklediği hayalin bu temel atma ile gerçekleştiğini söyledi.
Doğma büyüme Eskişehirliyim.
Hiç böyle hayal kurmadım.
Küçük yaşta Türkiye'ye gelen annemin ve babamın da böyle bir hayali olmadı.
Eskişehir'de spora yapılan yatırımların siyasi çekişmesi içinde gölgede kalmamasını isteyen Bakan Kılıç, temel atma töreninde konuşmasıyla 'siyasetin göbeğinin' içine giriyordu.
Gençlerden bölge ülkelerin sorunlara da duyarlı olmasını isteyip "Yaşadığımız bölge ülkelerinin sizden yükselen sese ihtiyacı var" diye sesleniyordu.
Bakan temel atma töreninde böyle seslenirken şehirin diğer bölümünde Ali İsmail Korkmaz ile ilgili eylem yapıp Bakan'a seslenen gençler gözaltına alınıyordu.
Yani dışarda; Mısır ve Suriye'deki iktidarlara yönelik tepkilerini dile getirin, sesinizi yükseltin ama ülkende iktidara, Bakanlara söz söyletmeyin; öyle mi?
Bizim böyle hayallerimiz yok..
Bizim hayallerimiz içinde; emeğe saygı, gerçek demokrasi, insan haklarına saygı var...
Örneğin sizin şöyle bir taraftar hayaliniz olabilir. Hani Mersin'de olimpiyat açılışında stadyumu dolduran ve sizin iktidarını öven kitlelerden oluşan bir taraftar grubunu istemeyi hayal edebilirsiniz. 
Biz, Çarşı Grubu gibi taraftar hayal ederiz.
Bak gördünüz mü; taraftar konusunda bile hayallerimiz örtüşmüyor?
Bilirsiniz ki, emperyalizmin en büyük kozlarından birisi futboldur. Yani futbol ile bir çok gerçeği örtbas etmek, insanları uyutmaktır.
Hatırlayın yıllar önce Arjantin'de faşist diktatör Franco, sosyalist lider Allende'yi yıkarak ülke yönetimini ele geçirmiş, halkın isyanını durdurabilmek için emperyalist ülkelerle birlikte ülkesinde Dünya Kupası düzenlenmesini sağlamıştı.
O yüzden benim ve bizim gibi düşünen onbinlerce Eskişehirlinin öncelikli hayali; bir stadyum değildi.
Sayın Bakan, hayaller deyince; sizin hayalleriniz ile bizim hayallerimiz örtüşmüyor.
Örneğin; biz parasız, eğitim, sağlık istiyoruz.
Biz; ülkenin her vatandaşına iş olanağının sağlanmasını istiyoruz. 
Biz; emeğinin karşılığını alınmasını istiyoruz. Herkesin insanca yaşabileceği bir ücret almasını istiyoruz.
Bu hayallerimizi gerçekleştirmek içinde mücadele ediyoruz.
Bazen; hayaller bir ortak noktada buluşabilir.
Örneğin; Eskişehir halkının hayalleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in hayalleri gibi. 
Yani tüm Eskişehirliler yıllardır; toplu taşıma araçlarını hayal ederdi; Porsuk'un temizlenmesi, buralarda botlar ile kayıklar geziler yapılması, tiyatrolar, kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı salonlar, müzeler, büyük kent parkları gibi,...
Sayın Bakan; yeni yapılacak stadyumun Eskişehirlilerin en büyük hayaliydi diye düşünüp bunu oya çevrilebileceğine inanıp, seçimlerde  şehir belediyelerini mi alacaksınız?
  Hayal kurmayın lütfen...
  Hayal kurmak güzeldir de, hayal kırıklığına uğramak insanı üzer...
ŞABAN BAĞCI