Seçim nedeniyle saklanan, ötelenen ekonomik yıkım bütün gerçekliğiyle emekçilerin üzerine boca ediliyor SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, “Ne yazık ki, yıllardır patronlardan, sermayeden yana izlenen ekonomi politikaların, yıkıcılığının konuşulmaması için, her türlü hamasetin meydanlarda boy verdiği seçim süreci, yerini emekçilerin bir kez daha yoksullaştığı bir ortama bıraktı.” diye konuştu.  Ülkedeki sorunların üzerinin örtülmesi sonucunda seçimlerin yerini hızla doların yükselmesine ve her şeyin pahalanmasına ve yoksullaşmaya bıraktığını ifade eden Özkavak, “Son 4-5 gündür paramızın değeri hızla düşüyor. Bu düşüş yüzde 10’ları geçti.” dedi.  

Temel tüketim maddelerine gelen zamların katlanılabilir olmanın ötesine geçtiğini belirten Özkavak, “Buradan yüksek sesle bir kez ifade ediyoruz. Doların yükselmesiyle tetiklenen zamlar, adete iğneden ipliğe sağanağa dönüştü, zamlar canımızı yakıyor. Ev kiraları kontrolsüz bir hızla yükseliyor. Oysa elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor. Artık sınırdayız. Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEK KALEM MAAŞ, LİYAKATLİ ÇALIŞMA

Öte yandan sağlık emekçilerinin; onlarca yandaş ve etkisiz sendikanın ortasında kafasının karıştığını belirten Birtürk Özkavak, şunları söyledi: “Bu kadar büyük bir krizde bile hâlâ istikrar diyerek bu tabloya ortak olan sözde sendikaları, yapay ayrımlar yaratarak emekçileri bölen tüm sendikamsı yapılara yol vermenin ve SES’te birleşmenin zamanı. Gelin hep birlikte insanca yaşamanın ve çalışmanın mücadelesini verelim. Artık gerçek anlamda bir mücadeleden ve birleşmekten başka yolumuz yok. İnsafsızca yapılan zamların geri alınması, pahalılığın bitmesi için, insanca yaşayacak yoksulluk sınırının üzerinde ve emekliliğe yansıyacak tek kalem maaş, liyakatli ve sağlıklı çalışma ortamları için, barış ve kardeşlik için, güzel bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz.”

Editör: şenay Yıldırım