Rasin  Arsebük,  sanat  çevrelerinde  bilinen  adıyla Rasin tam 92   yaşında  alaylı bir ressam.  Bana göre   Türkiye’nin en iyi   ressamlarından biri.  Esas olarak portreleriyle tanınır.  Portreleri   kocaman pırıl pırıl gözleriyle  ,tertemiz   ruhlarıyla bakarlar .Atatürk, Nazım , Che, Doğu Perinçek , Şeyh Bedrettin  portreleri  meşhurdur.

           Eskişehir  Atatürk Kültür ve  Sanat Merkezi  Sergi Salonunda 18 Aralığa kadar açık kalacak sergisinde  ressamın portreleri yanında  son dönem soyut çalışmaları yer alıyor. Soyut deyince korkulmasın, pekala da anlaşılıyor. Evreni,yaşamı anlatmış. Coşkulu,güçlü,dinamik  , güzel .Zıtlıkları anlattığı çalışmalarında bile gölge-karanlık yok.

      Bir de neşe.  Çocukken  alınan yeni ayakkabının verdiği  cinsten bir neşe .Kıkır kıkır güldüren,konuşurken cıvıldatan  bir neşe.   O  neşeyi  bana   tabloların güzelliği verdi ki her  Rasin sergisinde böyle olurum.

      Kaçırmayın ,gidin. Muhtemelen her gerçek sanat  eseri gibi  bu resimler size  bana söylediğinden bambaşka  şeyler  söyleyecektir.  Ama kesinlikle renkleri   ,o bambaşka  renkleri  aklınızdan çıkaramayacaksınız.

 

 

                                                                                                               Binnur Uzun