Eskişehirimiz’de sıklıkla faaliyetlerini takip ettiğim, etkinliklerine katılmaya çalıştığım efsane olmuş bir dernek var.

WhatsApp Image 2022-10-18 at 12.27.09

 Çok kıymetli hocalarım Prof Dr Muzaffer Metintaş ve Prof Dr Selma Metintaş tarafından kurulan ve geldiğimiz günde sınırlarını çoktan aşmış,  marka olmuş. Somet Zihinsel Gelişim Derneği.

En son Espark yanı Tepebaşı Belediye binasında  özel ellerden özel ürünler sergileri açılışı ve açılıştaki okul korosunun konserini izleme fırsatı buldum.

Aynı koro ve çocuklarımızın yıllar önce yine bir sene sonu etkinliğinde Hasan Polatkan Kültür Merkezinde yaptıkları, sergiledikleri ve performanslarını tüm salonla beraber gözyaşları içinde ayakta alkışlamıştık.

Çok kıymetli Metintaş Hocalarımın vicdanlarından duydukları ses ve onlara inanıp destek, güç verenlerin bu şehre kazandırdığı Somet dediğim gibi artık sınırlarını ve kapasitesini aşmış bulunmakta…

Sümer mahallesinde bulunan mütevazi yerleşkelerini Aşağı Söğütönünde alınan geniş arazi üzerine yapılacak daha detaylı ve gelişmiş bir yerleşkeye taşımanın temel aşamasındalar.

Muzaffer Hocamdan aldığımız bilgi doğrultusunda önceki yıllarda alınan arazi üzerine bizzat ihtiyaç yönünde kafa yorulmuş ve güzel bir mimari çalışmayla tam anlamıyla nadide bir eser düşünülmüş.

WhatsApp Image 2022-10-18 at 12.27.08

Geldiğimiz günde Bismillah denilmiş.

Belediyeden yapı inşaat iznin çıkmasıyla temel kazı çalışmaları başlamış bulunmakta.

Sayın Hocalarımın temennisiyle verilecek destek  oranında bu abide eser en kısa sürede ayağa kalkacak ve bu milletin özel çocuklarının eğitimiyle, üretimine hizmet vermeye başlayacak...

Temennim insanlarımızın bu vicdan sesi derneğe yaklaşımlarının artması ve el vermesi güç vermesidir.

Şunu anlamış olmalıyız bizim bizden başka kimsemiz yok…

Yani el vermeye, elbirliği yapmaya her alanda olduğu gibi bu konuda da bizler için bir zorunluluk…

Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz sma ‘lı çocuklarımızın durumu ortada hani nerede anlı şanlı yardım dernekleri hani nerede sosyal medya reklamcıları...

Nerede STK’lar ,meslek örgütleri SMA hastalığı için geçerli tedavilerin SGK kapsamına alınması mevcut tedavilerin aksamaması yönünde düzenlemeler yapılması çiftlere evlilik öncesi genetik taşıyıcılık testi uygulamasının yürürlüğe girmesi  ile ilgili çalışmaları…

Bu sebeple Somet bir Eskişehir Markası olmuştur.

Bu şehirdeki kişi ve kurumların amasız fakatsız lakinsiz destek mecburiyetleri vardır.

Eskişehir’de yaşayın, Eskişehir’i hissedin ama Eskişehir’de etrafınıza bakın derim, saygıyla.