Toy Poodle özellikleri açısından zarif bir beden yapısına sahiptir. Görünüş yapısı orantılı ve oyuncak görünümlü bir hali vardır. Oldukça sıkça tercih edilen Toy Poodle cinsi köpekler boyut olarak küçük ırk grubu arasına girmektedir. Genellikle yaylanarak ve kısa adımlarla yürümeleri en belirgin özellikleri arasındadır. Kaniş ırkına mensuptur.

Toy Poodle Kişilik ve Karakter Özellikleri

Toy Poodle karakter özellikleri olarak oyuncak kaniş olarak bilinmektedir.

·       Cana yakın ve oyuncu karakter özelliklerine sahiptir.

·       Kendisini sevdirmeye ve kucakta uyumaya bayılır.

·       Aynı zamanda çok akıllı ve eğitime açık bir karaktere sahiptir.

·       Birlikte yaşadığı kişiye bağlılık gösterir ve aynı zamanda memnun etmek için elinden gelen her türlü gayreti gösterir.

·       Söz dinleyen ve eğitime açık bir algı yapısı olduğundan dolayı oldukça usludur.

·       İlgi onları çok mutlu eder ve çok sadıktırlar.

·       Bu nedenle yalnız kaldıklarında terk edilme korkusu yaşayarak depresyona girebilirler. Ev ortamında uzun saatlerde yalnız bırakılmamaları psikolojik sağlıkları açısından oldukça önemlidir.

·       Yabancı kişilere karşı birlikte yaşadıkları bireyleri kıskanabilirler.

Toy Poodle özellikleri

Toy Poodle özellikleri şekillendirilmeye müsait yapısından dolayı eğitimle kolayca halledilebilir. Çok akıllı canlılar oldukları için söz dinlemek ve itaat etmek onlar için mutluluk vericidir. Eğer Toy Poodle’ları bebeklikten eğitmeye başlarsanız işiniz daha da kolaylaşır. Toy Poodle özellikleri arasında hızlı öğrenme yetisi de bulunmaktadır. Haliyle aslında eğitim konusunda çok fazla zorlanmazsınız diyebiliriz.

Toy Poodle Eğitimi

Toy Poodle eğitimi yavru iken başlamak en kolayıdır ve oldukça önemlidir. Çok zeki oldukları için algılama ve öğrenme hızları oldukça gelişmiştir. Her şeyi hızlıca öğrenebilmektedirler. Dolayısıyla eğitim aşamalarında birlikte yaşayacakları bireylere zorluk çıkarmazlar. Eğer Poodle cinsi köpekleri şımartır ve üzerinde etken olamazsanız kendisini alfa köpek olarak görür. Bu nedenle sizi dinlemeyebilir. Aslında bu tüm köpek ırkları için geçerlidir. Ona karşı kararlı ve dominant olmanız oldukça önemlidir.

Eğitim vereceğiniz zaman kararlı olmanız ve lider olduğunuzu ona hissettirmeniz gerekmektedir. Temel komutları öğretme, tuvalet eğitimi aşamasında da oldukça sabırlı olmanız şarttır. Yanlış bir şey yaptığında ona kızmanız ve sert bir ses tonuyla uyarmanız gerekmektedir. Yanlış bir şey yaptığında ses tonunuzun her zaman aynı olması ona karşı yanlış olduğunu bildirmeniz oldukça önemlidir.

Eğitim sürecinde onların hassas canlılar olduğunu unutmayın. Ceza yöntemlerinden ve özellikle şiddetten kesinlikle kaçının. Karşılıklı saygı olduğu sürece köpeklerin hepsi ırk ayırt etmeksizin size itaat eder ve bu durum doğru iletişim kurmanıza etki eder. Ceza yöntemleri dostunuzla aranızda güçsüz bir bağ kurulmasına sebep olabilir.

Toy Poodle hassas bir köpek cinsidir. Elinizden geldiğince evdeki düzeni bozmamaya ve değiştirmemeye özen göstermeniz psikolojik sağlığını etkilememek adına oldukça önemlidir. Bu nedenle gerek taşınma gerek eve yeni birinin gelmesi veya eve başka bir canlı girmesi konusunda oldukça hassas davranmanızın büyük önem taşıdığını bilmeniz gerekmektedir.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17742/toy-poodle

Editör: Mustafa YILDIRIM