Bozüyük, Bilecik’in ilçesi olmasına rağmen hemen her türlü sosyal ve ekonomik bağları Eskişehir iledir. Bu nedenle de Bozüyük’teki gelişmeler Eskişehir’i de bir hayli ilgilendirir.
Bozüyük’ün 3 dönemdir Belediye Başkanlığını yürüten Ahmet Berberoğlu sonunda tutuklandı. İki dönem başarıyla Belediye Başkanlığını yürüten Berberoğlu, son yerel seçimlerde daha önce de olduğu gibi partisi MHP’den Belediye Başkanlığına aylığını koydu. En yakın rakibi AKP’li adayın 11 oy farkıyla önündeydi ve Başkan seçildi.
AKP doğal olarak bunu pek içine sindiremedi.
Çünkü Bozüyük hem nüfus açısından, hem de konum açısından önemli bir ilçeydi.
Berberoğlu’nun bu dönemi pek rahat geçmedi. Zaman içersinde kendisine baskılar yapılmış olacak ki, 2 yıl önce MHP’den istifa ederek AKP’ye katıldı. Ancak bu geçişin biraz sancılı olduğunu de herkes biliyordu.
AKP’ye katılımın ilk aylarında, yani cicim aylarında işler oldukça iyi gitti. Daha önce protokol törenleri hariç pek bir araya gelmeyen Bilecik’in AKP’li milletvekili belediyeye gelir-gider oldu.
Yol güzergahında olduğu için sık sık buradan geçen bakanlar artık ilçeye ve belediyeye uğrar oldu.
Bunlar oluyordu ama Berberoğlu yine pek rahat değildi, zaman zaman ben AKP’ye Bozüyük’ün çıkarları için geçtim türünden mesajlar veriyordu. Kendi seçmen tabanını da küstürmek istemiyordu.
Ve cicim ayları çok uzun sürmedi.
Bir kan uyuşmazlığı olduğu ortadaydı.
Geçtiğimiz yılın 15 Aralık’ında Berberoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevini kötüye kullandığı iddiasıyla görevden alındı. Parti üyeliği askıya alındı ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Ama bu arada Berberoğlu, AKP’den istifa etti.
Bozüyük Belediyesi ise AKP’li bir meclis üyesinin Başkan vekilliğinde devam etti.
Bu dönem içersinde pek çok muhalif belediye için olduğu gibi Bozüyük Belediyesi için de çok sayıda şikayetler oldu.
Yaklaşık 2 yıl AKP’li olmasına rağmen bir türlü “muhalif”likten kurtulamamıştı Berberoğlu.
Çünkü kökeni belliydi, tabanı belliydi.
Berberoğlu sonunda tutuklandı ve ceza evine konuldu.
Hakkında çok sayıda şikayet olmasına rağmen tutuklanma gerekçesinin 2006 yılında Bozüyükspor ile ilgili bir evrak olduğu iddia ediliyor.
Aradan 7 sene geçmiş.
Tutuklandıktan sonra Berberoğlu’nun avukatı İbrahim Keskin bakalım ne demiş.
“Müvekkilimiz hakkında birtakım istinatlar sebebiyle önce bir idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya dayalı olarak geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtık, halen davamız sürüyor. Ayrıca müvekkilim hakkında 100 civarında konu şikayet edilmiştir. Bunlardan 12’si hakkında soruşturma açılmasına izin verilmiştir. Bu 12 konu hakkında Danıştay’a itiraz davamız vardır, davamız devam etmektedir. Esasında Danıştay’ın kararı çıkmadan Cumhuriyet Savcısının işlem yapmaması gerekirdi. Ama maalesef Bozüyük Cumhuriyet Savcılığı çok acil bir şekilde dosya hazırlayarak müvekkilimiz hakkında tutuklanması talebiyle dava açtı. Birtakım evrak ve belgeler ile müvekkilim suçlanmak suretiyle tutuklanmasına karar verilmiştir. Ortada çok önemli bir tutuklama sebebi yoktur. Bizim kanaatimize göre çok da adil olmayan yargılama yürütülmektedir. Ama eninde sonunda hukukun galip geleceğine olan inancımız tamdır.”
Her şeye rağmen yine de insanların hukuka olan güvencelerinden fazla bir şey kaybolmadığı görülüyor, yine de hukukun galip geleceğine inanıyorlar.